Afbeelding

Wouter Berns: 'De wereld is al gek genoeg'

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Kampenaar Wouter Berns is al meer dan 25 jaar kunstschilder en al net zo lang verhalenschilder, of 'story painter’. Hij kwam in 1988 naar Kampen om er te studeren aan de kunstacademie en ging niet meer weg. Op donderdag 29 november neemt hij belangstellenden mee naar een wereld vol verhalende verbeelding.

In de schilderijen van story painter Wouter Berns wordt de kijker op subtiele wijze meegenomen naar een soms onvoorstelbare, maar meestal niet onmogelijke wereld. De geschilderde waarheid ligt ergens in het midden. Zijn onderwerpen haalt hij overal vandaan: uit literatuur, mythologie, wereldreligies, muziek, film en de wereld om ons heen. Zijn nieuwsgierigheid naar mensen, hoe ze zich verhouden tot de wereld en tot elkaar, klinkt overal in zijn werk door.

Door de manier waarop Berns zijn verhalen schildert, ontvangt hij veel opdrachten; een bedrijfsmissie, een portret of een herinnering verwerkt hij tot een karakteristiek, eigentijds schilderij. Hij exposeert sinds 1991 in galeries en musea door heel Nederland en ook in het buitenland. Hij wisselt wonen en werken in Kampen af met werken en wonen in Noord-Frankrijk. Zijn adagium is 'de wereld is al gek genoeg, je hoeft het alleen nog maar te schilderen.'

Donderdagavond 29 november is Wouter Berns in gebouw Levensbron aan de Vloeddijk 62. Hij neemt de aanwezigen dan mee naar een wereld vol verhalende verbeelding. Hij vertelt over zijn leven en geeft inzicht in zijn werkwijze als kunstenaar, waarbij het accent ligt op de inhoudelijke kant van het creatieve proces.

De avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.