Afbeelding

24 kandidaten voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Op de lijst voor Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta staan 24 kandidaten. De lijst wordt aangevoerd door Marion Wichard uit Kampen, de huidige fractievoorzitter in het waterschapbestuur.

Tijdens de regiovergadering van 26 november stemden de leden na enkele stemrondes in met de kandidatenlijst. Lijsttrekker Wichard is tevreden met de uitkomst. “Het voelt heel goed om met algemene stemmen het vertrouwen te krijgen van de leden. Dat geeft energie om er de komende vier jaar weer tegenaan te gaan.”

Nieuwe generatie

In het team dat ze straks in het waterschapsbestuur mag aanvoeren, zit zowel ervaring als jong talent, iets waar Wichard blij mee is. “Ik verwacht veel van de twintigers en dertigers. Zij zien goed in hoe klimaatverandering onze, en vooral hún toekomst beïnvloedt. Inzet op duurzaamheid, energieneutraliteit, biodiversiteit is voor de nieuwe generatie geen keuze maar noodzaak. Dat ze daarbij voor Water Natuurlijk hebben gekozen, laat zien dat het waterschap inmiddels goed in beeld bij deze thema’s!” Binnenkort zullen de kandidaten zich met een persoonlijk profiel presenteren op de website van Water Natuurlijk Drents Overijsselse Delta.

Afscheid

Vernieuwing op de lijst betekent ook automatisch het vertrek van zittende fractieleden. Dat zijn er drie: Dagelijks Bestuurslid Hans de Jong en de fractieleden Bert Hinnen en Piet de Noord. Zij hebben alle drie besloten zich om persoonlijke redenen niet aan te melden voor een verkiesbare plaats. Wichard vindt dat begrijpelijk, maar wel heel jammer. “We hebben nu een geweldige fractie, met mensen die goed op elkaar zijn ingespeeld en elkaar goed aanvullen. Maar persoonlijke zaken en gezondheid gaan nu eenmaal voor.” De drie maken hun verbondenheid met Water Natuurlijk toch zichtbaar door als lijstduwer beschikbaar te zijn.