Afbeelding

Cibap Zwolle maakt verrassende doorkijkjes voor Kerst in Oud Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Studenten vormgeving van de Zwolse opleiding Cibap gaan aan de slag voor Kerst in Oud Kampen; maar liefst 26 studenten ontwierpen een diorama voor het theaterfestival, zes daarvan zijn straks groot uitgevoerd te zien in de Gasthuisstraat in Kampen op 22 en 23 december.

De opdracht aan de leerlingen was aan de slag te gaan met de diorama’s rondom het thema ‘Tijd en Illusie.’ Dat leverde een grote variëteit aan ontwerpen op, van mechanisch aangedreven en circusachtige diorama’s tot aan hypermoderne holografische mini-voorstellingen. Samen met artistiek directeur Jan Liefting van Kerst in Oud Kampen zullen de 26 ontwerpen worden bekeken op geschiktheid en haalbaarheid, welke zes diorama’s er tijdens het festival te zien zijn blijft dan ook nog even een verrassing. Liefting was in ieder geval erg enthousiast over de plannen die de Cibap-leerlingen aan hem presenteerden. ,,Het enige probleem dat ik me kan voorstellen is dat straks mensen massaal blijven staan kijken in de Gasthuisstraat, omdat ze alles van die diorama’s willen zien!’’.

Samenwerking

Het is niet voor het eerst dat Kerst in Oud Kampen de samenwerking zoekt met opleidingen in de regio; al meerdere jaren werkt het festival ook samen met de eveneens Zwolse opleiding Landstede. Studenten van Landstede werken ieder jaar weer mee aan het festival als publieksbegeleider of beveiliger. Door samen te werken met opleidingen in de regio krijgt Kerst in Oud Kampen meer ‘handjes’ en attracties op de dagen zelf, en biedt ze de studenten een leerzaam traject aan tijdens een groot evenement. ,,Niet op een eilandje blijven zitten, noemen we dat’’, aldus Jan Liefting van Kerst in Oud Kampen.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21