Afbeelding

Ingezonden: Investeer in Brunnepe

· leestijd 1 minuut Algemeen

Investeer in Brunnepe. Onder deze kop zet gemeenteraadslid Richard Boddeus van Kampen Sociaal onder “Raadspraat” in “De Brug” uiteen dat er de komende jaren in Brunnepe geïnvesteerd moet worden, omdat Brunnepe op achterstand staat. Hij noemt verschillende voorbeelden. Als bestuur van de wijkvereniging Brunnepe Hanzewijk zijn we blij wanneer raadsleden het voor Brunnepe opnemen. Minder blij zijn we met zijn idee om het wijkgebouw “De Reyersdam“ te slopen omdat er achterstallig onderhoud zou zijn. Weliswaar gunt hij Brunnepe een nieuw wijkgebouw, doch juist het afgelopen jaar heeft het college achterstallig onderhoud (buitengedeelte) weggewerkt. De entree-overkapping is volledig gerenoveerd, de entree-deur is geautomatiseerd, zodat rolstoelgangers gemakkelijk binnen kunnen komen, enkele lekke dubbelglas ruiten zijn vervangen, al het houtwerk is geschilderd en voor het gebouw is er herbestraat. Het bestuur zorgt met de vrijwilligers voor het binnengedeelte: wanden zijn gesausd, een complete laminaatvloer is in de grote zaal gelegd en het bijwerken van het binnenschilderwerk werd ter hand genomen. Bovendien staat “De Reyersdam” goed op zijn pootjes; er is geen scheurvorming. Bij sloop moet er een nieuw gelijkwaardig gebouw worden neergezet. Een kostbaar geintje voor de gemeente Kampen, want de verzekerde herbouwwaarde van “De Reyersdam” is E 1.926.000,--. Dus bijna twee miljoen euro. Dat kan beter besteed worden. Het bestuur van de wijkvereniging is voor handhaving van de “Reyersdam” op de huidige plek.

De gedachte van de heer Boddeus om “De Reflexhal” en de “Bouwmanschool” met “De Reyersdam” te integreren, snijdt geen hout.

“Reflex” heeft ideeën om elders (hoger) te gaan bouwen. De “Bouwmanschool” heeft niets met de Reyersdam van doen.

“De Reyersdam” voorziet al jarenlang in een behoefte voor Brunnepe en omgeving met wekelijks vierhonderd tot vijfhonderd bezoekers: biljarters, klaverjassers, bridgers, dammers, schakers, sjoelers, bingo-spelers, kantklossters, kunstschilders etc. Er is een speel-o-theek, er worden allerlei cursussen verzorgd en er is een inloopspreekuur van de wijkvereniging.

Wel onderschrijven wij zijn idee dat er niet meer woningen in deze hoek gebouwd moeten worden. En inderdaad; Brunnepe heeft meer behoefte aan groen.

Kampen, 15 november 2018, Ruud Töller, secretaris van de wijkvereniging Brunnepe Hanzewijk.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00