Afbeelding
Fred Sollie

Wereldlichtjesdag zet overleden kinderen in het licht

Algemeen

KAMPEN – Op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur steekt men over de hele wereld kaarsjes aan, ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit of een kind recent of lang geleden overleden is en hoe oud het kind is geworden. Dit jaar wordt Wereldlichtjesdag voor de vijfde keer in Kampen gehouden op de Algemene Begraafplaats Bovenbroek.

Een kind verliezen kan je in elke levensfase overkomen. Ieder jaar vinden mensen met uiteenlopende verhalen hun plek in het gedeelde gemis. De vader die zijn dochter verloor. Het jonge stel dat kort geleden hun kleuterkind moest laten gaan. Het kind van twintig met nog zoveel toekomstdromen. Een ongeboren kind dat nooit naast de ouders zal lopen. Lichtjes in het donker vertellen verhalen van liefde, gemis en tranen.

Namen

Voor de lichtjes worden aangestoken zullen de namen van de kinderen worden genoemd. Te noemen namen kunnen tot uiterlijk zaterdag 12 december worden doorgegeven via wereldlichtjesdagkampen@gmail.com. Kaarsjes hoeft u niet mee te nemen, deze worden ter plekke uitgedeeld.

De avond zal worden omlijst met muziek en poëzie. In de aula is een kerstboom aanwezig waarin men iets kan ophangen wat met het overleden kind te maken heeft, bijvoorbeeld een foto, een knuffel, wens of gedicht. De bijeenkomst wordt afgesloten met koffie, thee en chocolademelk.

Het volledige programma staat op https://wereldlichtjesdagkampen.nl/programma/

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden