Afbeelding
Foto Tennekes

Chanoekaviering bij synagoge Kampen

Algemeen

KAMPEN – Vrienden van Synagoge Kampen houdt op zondag 9 december om 20.00 uur een chanoekaviering bij de voormalige synagoge aan de IJsselkade. De kaarsen worden aangestoken door voorzitter Ben Ketelaar van de Joodse gemeente Zwolle.

De grote negenarmige kandelaar (chanoekia) is speciaal gemaakt voor de chanoekaviering in Kampen. Voorgaande jaren is hij ook aangestoken door vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap. Dit jaar ontsteekt Ben Ketelaar alle lampen op de laatste dag van het joodse lichtfeest met bijbehorende rituelen. Het afgelopen jaar heeft deze voorzitter van de Zwolse synagoge maandelijkse lezingen gegeven voor Vrienden van Synagoge Kampen. Die serie zet hij voort in het nieuwe jaar.

Vrienden van Synagoge Kampen voelt zich verbonden met de geschiedenis en het culturele erfgoed van de joodse gemeenschap in haar stad. Haar verlangen is dat de voormalige synagoge – nu een gemeentelijke expositieruimte - in de toekomst een bestemming krijgt, die eer doet aan haar verleden.

De chanoekaviering vindt plaats bij de synagoge aan de IJsselkade 33 (ingang Lampetsteeg) en begint om 20.00 uur. Na afloop is er muziek, koffie, thee en een joodse lekkernij voor de bezoekers.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden