Afbeelding
schermafdruk

Oefening politie en brandweer in Pieter Zandt

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Manschappen van de politie en brandweer hebben onlangs een realistische oefendag gehad in Scholengemeenschap Pieter Zandt in IJsselmuiden. Er werd geoefend op het gebied van extreem geweld in samenwerking met de Dienst Speciale Interventies (DSI) en brandweer Kampen/IJsselmuiden.

Tijdens de oefening zijn studenten van de HTV opleiding Landstede ingezet. Bij zo’n situatie is vaak sprake van veel paniek en chaos waar zij als ‘leerling’ voor konden zorgen.Tevens werden er extra stressfactoren ingezet zoals rook, alarm en (geschminkte) gewonde leerlingen.

De nadruk van de training lag vooral op het lokaliseren, isoleren en neutraliseren van een dader of daders. De manschappen zijn er in geslaagd om meerdere 'daders’ te lokaliseren. Die werden weggelokt van het publiek en uitgeschakeld. Met behulp van de brandweer zijn slachtoffers geëvacueerd en behandeld aan hun verwondingen. Oefening geslaagd!

(Bron: facebookpagina Brandweer IJsselmuiden)

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 15 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden