Afbeelding
Gerard Meijeringh

Zalk kan maar geen nieuwe preses vinden

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK - Sportvereniging Zalk is dringend op zoek naar een nieuwe voorzitter. Na vijf jaar nam Peter Filius op 1 oktober afscheid als voorzitter van SV Zalk. Enkele maanden later is er nog steeds geen voorzitter en dat baart zorgen.

Het vertrek van Filius kwam niet uit de lucht vallen. Natuurlijk werd door het Zalk-bestuur al maanden eerder gezocht naar een opvolger. “We hebben een aantal mensen gesproken, maar deze mensen hadden geen tijd”, vertelt Marjan Kanis. Samen met Inger van Pijkeren, Herman Henniphof en Ellie Post vormt ze het bestuur van Zalk. De voorzitterstaken worden momenteel door de vier bestuursleden opgepakt, maar dit is een noodoplossing.

Verschillende sportverenigingen in de regio hebben steeds meer moeite om bestuursleden te vinden. Zo heeft een grote club als Sportclub Genemuiden nog steeds geen voorzitter en DESZ uit Zwartsluis is op zoek naar een voorzitter, die vanaf komend seizoen kan instappen.

Zalk heeft eigenlijk nooit problemen gehad op dit vlak. Gerrit te Winkel was maar liefst twaalf jaar actief als voorzitter, waarna Filius in 2013 het stokje overnam. Dit keer blijkt het echter heel erg lastig en is het vooralsnog een zoektocht zonder resultaat.

Wat voor persoon zoekt Zalk? “We zoeken iemand die kan leiden. Iemand die voor de groep kan staan”, aldus Kanis. De club wil alles op alles zetten om een voorzitter te vinden. Daarom is er een flyer ontwikkeld met als slogan ‘Voorzitter gezocht! “Wij kunnen niet zonder iemand die onze mooie Zalker omni-sportvereniging, naast de rest van ons goed samenwerkende bestuur, vertegenwoordigt. We vragen dus hulp! Meedenken wordt ook zeer gewaardeerd”, zo staat te lezen in de flyer. De vier bestuursleden hopen intens dat de zoektocht alsnog slaagt. Belangstellenden kunnen een mailtje sturen naar zalksv@gmail.com.

 Peter Filius kon de voorzittershamer niet doorgeven bij SV Zalk.
Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 7 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 8 uur geleden