Rainer Fröhlich

Go-Ahead Kampen uitgebekerd

RAALTE - Go-Ahead Kampen is er niet in geslaagd om de derde ronde van de districtsbeker te halen. Rohda Raalte was met 2-0 te sterk. Een matige periode direct na rust deed de ploeg van trainer Marco Roelofsen de das om. Rohda Raalte scoorde in deze periode en deze tegenslag kwam Go-Ahead niet meer te boven.

Go-Ahead moest onder andere aantreden zonder Wilbert Wessels en Jurrian Zandbergen. Daarom kreeg Wesley van Winsum een kans in de spits. Adi Draganovic, die enkele weken geleden zijn neus brak in de uitwedstrijd bij SDV Barneveld, maakte zijn rentree en speelde met een masker.

Rohda Raalte ging furieus van start, maar de eerste kans was voor Go-Ahead. Na een goede snelle aanval nam Wail Doufikar het doel van Rohda Raalte onder vuur, maar de goalie bracht redding. Een minuut later was het aan de andere kant gevaarlijk. Na een slecht uitverdedigen bij Go-Ahead ontstond er een schietkans voor Aron Wierenga van Rohda Raalte, maar hij schoot over.

De eerste helft was in balans. Beide ploegen kregen kansen. In de 14e minuut kreeg Niek van Enk een uitgelezen kans om Go-Ahead op voorsprong te brengen uit een voorzet van Nick Hendriks, maar hij tikte naast. Twee minuten later had Go-Ahead alle geluk dat Djeremy Zandvliet de bal niet goed aannam op zijn borst. Daardoor kon keeper Niek Bongers nog ingrijpen.

De wedstrijd bleef alleraardigst om naar te kijken en er gebeurde van alles. Een schot van Niek van Enk werd door de keeper van Rohda Raalte overgetikt. Een minuut later was Go-Ahead dicht bij de openingstreffer. Julian Hellendoorn raakte de paal. In de 25ste minuut was de afwerking van Wail Doufikar onvoldoende. Vier minuten later verzuimde Djeremy Zandvliet om een fout van Dennis van der Wal af te straffen.

Ook in het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er van alles. Niek Bongers tikte een schot van de thuisploeg naast en even later zag de Go-Ahead-keeper een schot van Lars van Schooten tegen de paal belanden.

Na rust pakte Rohde Raalte snel het heft in handen. De ploeg zette vol druk. Go-Ahead kwam slecht uit de kleedkamer en liet zich veel te gemakkelijk achteruit drukken. Al snel ontstonden er problemen voor de bezoekers. Mark Lugtenberg liet een grote kans liggen en even later werd een schot van Wesley Hansler gered door keeper Bongers. Een minuut later was het wel raak. Na een corner werd er niet resoluut ingegrepen bij Go-Ahead. De bal werd niet weggewerkt en belandde voor de voeten van Teun Bakhuis. Die haalde vervolgens doeltreffend uit.

Geleidelijk kreeg Go-Ahead weer controle. De ploeg ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Rohda Raalte bleef relatief eenvoudig op de been. Go-Ahed kwam niet verder dan een schot van invaller Livai Vos, die werd gepareerd door de keeper. Daarvoor behoedde Bongers Go-Ahead voor de 2-0 door redding te brengen op een schietkans van Coen van Heun in de zestien.

In de 83ste minuut was het over en uit voor Go-Ahead. Tim Fechter verdedigde knullig uit en speelde de bal zo maar in de voeten van een tegenstander. Rohda Raalte schakelde snel om en Wesley Hansler tikte de bal binnen.