Afbeelding

Wie verdient de Vrijwilligersprijs 2018?

Algemeen

KAMPEN - Al 27 jaar wordt de Vrijwilligersprijs in Kampen uitgereikt. Het  gemeentebestuur wil daarmee het grote belang van vrijwilligerswerk onderstrepen en waarderen. De prijs dient om nieuwe initiatieven, passend bij deze tijd, te belonen.

Daarnaast wil de gemeente een persoon of organisatie in het zonnetje zetten, die zonder enig financieel belang activiteiten ontwikkelt ten gunste van de Kamper samenleving. In de persoon/groep van de prijswinnaar(s) moeten meerdere vrijwilligers zich kunnen herkennen en daardoor wellicht erkenning voelen voor hun eigen vrijwilligerswerk. De uitreiking van de prijs vindt plaats op  7 maart 2018.

Aanmelden voor de Vrijwilligersprijs kan tot 1 februari 2019 via vck@welzijnkampen.nl  of (038) 469 15 00.Criteria en aandachtspunten 2018:- De kandidaten werken en wonen in de gemeente Kampen.- Het vrijwilligerswerk moet ook in 2019 worden uitgevoerd.- De kandidaten werken bij voorkeur in georganiseerd verband.- Heeft het werk een voorbeeldfunctie of maatschappelijke betekenis?- Is het werk nieuw, vernieuwend, creativiteit, vindingrijk of origineel?- Is het een burgerinitiatief of een wijkactiviteit?

Prijs en uitreiking

De prijs bestaat uit een wisseltrofee, ontworpen door Evert van Rongen en een geldprijs van 500 euro, door de gemeente Kampen beschikbaar is gesteld. De wisseltrofee blijft een jaar in bezit, waarna de prijswinnaars als herinnering een foto van de trofee ontvangen, gemaakt door Dick Vos.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.