Afbeelding
portofzwolle.nl

Herman van Loo nieuwe directeur ad-interim van Port of Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Met ingang van 1 januari 2019 zal Herman van Loo toegevoegd worden aan het directieteam van Havenbedrijf Port of Zwolle als directeur ad-interim. Jeroen van den Ende, managing director, is blij met zijn benoeming en kijkt uit naar een goede samenwerking. Eén van de opdrachten van Herman is om het nautisch beheer en de havenverordeningen van de drie gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel samen te voegen tot één beleid. 

Herman van Loo heeft een achtergrond in bedrijfsvoering en ervaring binnen de overheid. Hij is een gepassioneerde ‘bouwer’ met bewezen kennis en resultaten in onder andere de vakgebieden verandermanagement en procesmanagement. Vanaf 2007 is hij directeur Bedrijfsvoering bij de gemeente Kampen. Daarnaast is hij voorzitter van de stuurgroep Talentenregio. Met de aanstelling van Herman van Loo verwacht Port of Zwolle zich te kunnen door ontwikkelen om zo haar positie als logistieke hotspot te kunnen versterken. Jeroen van den Ende is positief over de aanstelling van Herman. “Hij heeft ons overtuigd met zijn enthousiasme, professionaliteit en gedrevenheid.” Port of Zwolle, de Raad van Advies en de algemene leden van Port of Zwolle hebben veel vertrouwen in Herman en wensen hem veel succes met zijn nieuwe functie.  

Port of Zwolle

Port of Zwolle, het gezamenlijke havenbedrijf van Zwolle, Kampen en Meppel is sinds eind 2015 officieel in bedrijf. Door de bundeling van de havenactiviteiten van de drie gemeenten wordt de concurrentiepositie ten opzichte van andere binnenhavens versterkt. Een gezamenlijk havenbedrijf zorgt op termijn voor een toename van de aanvoer, doorvoer en overslag van goederen via de havens van Zwolle, Kampen en Meppel. Uiteindelijk moet Port of Zwolle het logistieke knooppunt van Noordoost-Nederland worden.    Port of Zwolle is het resultaat van een bijzondere grensoverschrijdende samenwerking tussen twee provincies, drie gemeenten en het regionale bedrijfsleven. Door de krachten op het gebied van havenontwikkeling en logistiek te bundelen, wordt de economische groei, werkgelegenheid, gezamenlijke profilering en lobby van de regio Zwolle gestimuleerd.