Afbeelding
Tennekes

Swift '64 maatje te groot voor Zalk

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK – In eigen huis had Zalk zaterdag weinig te vertellen tegen Swift ’64. De ploeg uit Swifterbant won met 0-2. En daar kwam de thuisploeg goed mee weg “Als het 2-7 was geworden, hadden we niets kunnen zeggen”, aldus Zalk-trainer Gerrit Hamer.

Swift was simpelweg een maatje te groot voor Zalk. “Swift staat veel te laag op de ranglijst gezien hun kwaliteiten. We hadden het heel moeilijk”, aldus Hamer.

De trainer kon niet beschikken over Gerben Hamer, Hendri Vinke en Ramin Ezzat. Jeroen van den Bosch, Michel Hamer en Rabi Ezzat deden wel mee, maar waren zeker niet honderd procent fit. Hamer moest simpelweg wel een beroep op ze doen, vanwege de personele problemen. “Het is pappen en nathouden”, aldus Hamer. Het tekent de moeilijke periode waarin Zalk zit.

Swift was vanaf het begin de betere ploeg, maar liet in de eerste helft diverse kansen onbenut. Na zo’n half uur spelen was het eindelijk raak voor de bezoekers. Een keer was Zalk dreigend. Aart Schreuder kopte over uit een voorzet van Sander Kuiper.

Na rust had Zalk de wind mee en kwam Zalk iets meer aan voetballen toe. Maar Swift speelde tactisch slim en was Zalk zowel verdedigend als aanvallend de baas. “Ze hebben veel meer vermogen om bij te sluiten. Daar zat echt een niveauverschil in.” Swift kwam nog één keer tot scoren en bezorgde Zalk de vijfde nederlaag op rij. “Het is verklaarbaar, maar je moet er wel mee dealen. We hebben momenteel geen goede bezetting. Er zijn teveel blessures. We hebben veel pech gehad, maar we geven niet op. We moeten eerst zien dat we de boel weer fit krijgen en daarna proberen om een goede tweede seizoenshelft te draaien", aldus Hamer.