Henry Kruithof

DOS Kampen langs Den Ham via beauty van Allan Bakker

KAMPEN – DOS Kampen heeft zaterdag drie punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen Den Ham. Gemakkelijk ging dat zeker niet. De stroef draaiende formatie van trainer Edwin Kwakkel had een bevlieging nodig van Bakker. Hij schoot de bal op fantastische wijze in de kruising en maakte zo het verschil.

DOS Kampen had het lastig tegen Den Ham. De bezoekers trad aan met vijf verdedigers en waren niet bereid om veel risico’s te nemen. DOS Kampen was ook niet bereid om de deur om te zetten .

De ploeg draaide stroef en kan nauwelijks iets creëren. Zo gebeurde er weinig voor beide doelen. In de 9e minuut was Den Ham even gevaarlijk. Thomas Remmink kroop voor Erik Rotman, die als centrale verdediger acteerde, en schoot vervolgens net naast. DOS pas in de 35ste minuut het eerste schot op doel. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Allan Bakker had aan de linkerkant een goede actie in huis. Hij trok naar binnen en schoot de bal schitterend in het kruis. Een beauty van een goal. Vlak daarna had DOS eigenlijk op de 2-0 moeten komen. Bakker zette een goede combinatie op, maar ging daarna voor eigen succes, maar had beter af kunnen leggen op Twan Knul of Ramon Beulling. De inzet van Bakker vloog voorlangs.

Na rust werd het spel van DOS er niet beter op. Den Ham nam het initiatief in handen, maar miste duidelijk stootkracht. DOS, dat achterin wel een prima indruk maakte, gaf nauwelijks iets weg. Den Ham kon nauwelijks echt gevaarlijk worden. In de 76ste minuut was er wel een goede schietkans voor Remmink. Kevin Ruiterkamp legde de bal panklaar voor Remmink, maar de afwerking was ondermaats. In de slotfase timmerde trainer Edwin Kwakkel de boel bij DOS achterin helemaal dicht. Den Ham ging meer risico’s nemen, maar kwam niet verder dan een goed schot van Temmink, dat prima werd gepakt door DOS-keeper Kevin Dijkstra. In de blessuretijd verzuimde Bakker om de wedstrijd te beslissen. Hij ging om de keeper heen, maar kwam niet in een goede positie terecht. Vervolgens bediende hij Knul. Die werd vervolgens onderuit gehaald. Een strafschop was hier zeker op z’n plaats geweest, maar de arbiter liet doorspelen. Vervolgens leverde de tegenstoot van Den Ham niets op en floot de scheidsrechter voor het einde.

“In de rust heb ik al tegen de jongens gezegd. ‘1-0 levert ook drie punten op. Ik wilde vandaag niet in de val lopen. Je krijgt altijd je momenten wel. Dat gebeurde vlak voor rust. Een mooie opsteker”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel.

Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 16 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden