Festival Lessons and Carols door het Kampen Boys Choir (kerstconcert) in de Bovenkerk in Kampen. Het koor zingt hier 'Silent Night' in de 'Koor' van de kerk.
Foto Freddy Schinkel
Festival Lessons and Carols door het Kampen Boys Choir (kerstconcert) in de Bovenkerk in Kampen. Het koor zingt hier 'Silent Night' in de 'Koor' van de kerk. Foto Freddy Schinkel Schinkel

Een Engelse kerst in de Bovenkerk

Algemeen

KAMPEN - Het Kampen Boys Choir zingt maandag 24 december in de Bovenkerk geheel in Engelse stijl een Festival of Lessons and Carols. Dirigent en choirmaster is Rintje te Wies. De orgelbegeleiding is in handen van Jochem Schuurman en Sander van den Houten.

Net zoals in Cambridge begint het met één enkele jongenssopraan die - in processie - a capella het ‘Once in royal David’s city’ zingt. Daarna volgt het koor, waarna de volgende 75 minuten Engelse kerstmuziek klinkt, omlijst door negen lezingen uit het kerstevangelie, gelezen door de jongens en mannen van het koor. Een aantal malen worden de aanwezigen uitgenodigd bekende Engelse Carols mee te zingen.

In navolging van de Engelse jongenskoren in de kathedralen en colleges weten de heldere jongensstemmen zich gesteund door kernachtige tenoren en bassen en mannelijke alten: de zogenaamde countertenors. De organisatie vertelt: “Het magistrale Hinsz-orgel en de prachtige akoestiek van de Bovenkerk zijn bij uitstek geschikt voor deze muziek. Kortom: een Festival Lessons en Carols zoals in Cambridge.”

Het Festival of Lessons and Carols begint om 15.30 uur; de deuren gaan om 14.45 uur open. Tickets à 18,50 euro zijn in voorverkoop via de website www.kampenboyschoir.nl of bij Read Shop Boekhandel Bos in Kampen. Aan de kerk kosten de tickets 20 euro. Jongeren tot 18 jaar hebben recht op een ticket van 12,50 euro.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden