Afbeelding

Uitzending over zorg voor meervoudig gehandicapt kind

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - RTV Oost besteedt op 19 december op Facebook en TV Oost aandacht aan de zorg voor een (meervoudig) gehandicapt kind. De thema-uitzending is een uitvloeisel van het blog 'Een toekomst voor Marijn', waarin Miranda van Dijk uit Kampen de zoektocht beschrijft naar een geschikte instelling voor Marijn, haar meervoudig gehandicapte zoon.

In een openhartige wekelijkse blog beschrijft Miranda van Dijk het dagelijks leven met een meervoudig gehandicapte zoon. Marijn is 15 jaar maar heeft het verstandelijk vermogen van een peuter. De zorg voor Marijn wordt met het vorderen van de jaren steeds zwaarder en daarom staan Miranda en haar man Alco voor de lastige taak een instelling te zoeken waar Marijn op termijn kan wonen.

Tijdens de zoektocht naar een woonplek voor Marijn lopen Miranda en Alco tegen zaken aan waar in de thema-uitzending dieper op ingegaan wordt. Hoe zit het bijvoorbeeld met de Wet Langdurige Zorg? En hoe ziet de toekomst van Marijn er eigenlijk uit? Ook de blogs van Miranda geven stof tot napraten. Hoe bereid je een meervoudig gehandicapt kind bijvoorbeeld voor op (vervelende) ziekenhuisonderzoeken? Dat napraten doet presentator Monique Sleiderink in de thema-uitzending met Miranda van Dijk, met kinderarts Ellen van der Kroft van het ZGT in Hengelo en met Annelies Nijkamp, cliëntadviseur van de Baalderborg Groep in Ommen. Dat is een zorgorganisatie die onder meer huisvesting biedt aan meervoudig gehandicapte kinderen.

‘Een toekomst voor Marijn’ is woensdag 19 december om 17.30 uur te zien op de RTV Oost-facebookpagina en TV Oost. Tijdens de uitzending kunnen kijkers via Facebook vragen stellen aan deskundigen. Die vragen worden waar mogelijk meegenomen in de uitzending. De tv-uitzending wordt elk uur herhaald op TV Oost.

Meer informatie over de blogs van Miranda van Dijk en de zoektocht van Miranda en Alco naar een geschikt onderkomen voor Marijn is te vinden op http://verhalen.rtvoost.nl/eentoekomstvoormarijn.