Afbeelding

Provincie Overijssel investeert 100.000 euro in Kamper dansgezelschap

Algemeen

KAMPEN - Stichting Vuur en Vlam Producties krijgt van de provincie Overijssel een een bedrag van 100.000 euro. Dat moet ertoe leiden dat organisatie zich nog verder gaat ontwikkelen. Twee jaar geleden begon de provincie met haar investering in het dansgezelschap. Dankzij de subsidie kon er een zakelijk leider worden aangetrokken en er kwam een officemedewerker en inzet voor de marketing.

De provincie Overijssel steunt het gezelschap omdat ze gelooft in de mogelijkheden van de Kamper organisatie. "Stichting Vuur en Vlam is uniek, er is slechts één ander professioneel dansgezelschap in het noorden en oosten van het land. Bovendien richt Vuur en Vlam zich op een breed publiek, het doel is om publiek te bereiken dat niet snel naar een dansvoorstelling zal gaan."

De voorstellingen gaan over herkenbare thema’s en hebben een begrijpelijke verhaallijn. Het motto van het gezelschap is dat je 'overal over kan dansen'. En dat werkt. De voorstelling 'Onvoorwaardelijk' over dementie werd door verschillende theaters en festivals in het hele land geboekt en wordt nog steeds opgevoerd.

Zakelijk leider Emma Quilligan: “We zijn heel blij met de kans die ons gegeven wordt. We kunnen nu een programma voor ontwikkeling van professionele dansers en choreografen ontwikkelen en we willen deel gaan uitmaken van de landelijke culturele infrastructuur, de komende twee jaar komt het er op aan!”