Afbeelding

Voetballers sluiten eerste gedeelte competitie af

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – In het amateurvoetbal staat komende zaterdag de laatste speelronde voor de winterstop op het programma. Go-Ahead Kampen en KHC moeten vol aan de bak met duels tegen respectievelijk NSC Nijkerk en Bennekom.

Go-Ahead Kampen moet zaterdag zien te voorkomen dat het voor de vijfde keer op rij onderuit gaat in de competitie. Gemakkelijk zal dat niet worden. Koploper NSC Nijkerk komt op bezoek. De lijstaanvoerder pakte in de eerste klasse D 28 punten uit elf duels. Nummer twee Bennekom heeft een punt minder. Deze ploeg gaat op bezoek bij KHC, dat staat op een verdienstelijke vierde plek.

Een klasse lager speelt DOS Kampen een uitduel bij SVI. De ploeg uit Zwolle haalde diverse versterkingen binnen, maar staat op een teleurstellende achtste plek. IJVV reist af naar Almelo voor het uitduel bij hekkensluiter Oranje Nassau. Deze ploeg pakte tot dusver slechts vijf punten in elf duels.

Voor Zalk wordt het in de derde klasse C tijd dat het punten gaat pakken. Na een goed begin is de ploeg van trainer Gerrit Hamer afgezakt naar de voorlaatste plaats. Zaterdag wacht een uitduel bij Rouveen. Deze ploeg presteert dit seizoen verrassend goed en staat op een vierde plek.

Programma

Eerste klasse D

KHC – Bennekom 14.30 uur

Go-Ahead Kampen – NSC Nijkerk 15.00 uur

Tweede klasse H

SVI – DOS Kampen 14.30 uur

Oranje Nasau – IJVV 15.00 uur

Derde klasse C

Rouveen – Zalk 14.30 uur

Vierde klasse D

SP Daarle – ’s-Heerenbroek 14.30 uur

DKB – Wilsum 16.30 uur

VV Kampen – Lemele 14.30 uur