's-Heerenbroek mild voor hekkensluiter

DAARLE – ’s-Heerenbroek heeft zaterdag met 1-2 gewonnen bij Sportclub Daarle. Daarmee kwam de hekkensluiter in de vierde klasse D goed weg. “We hadden met een 1-10 overwinning van het veld kunnen lopen, maar het vizier staat bij ons nog steeds niet op scherp”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Wim Groen.

’s-Heerenbroek kwam in de 18e minuut op voorsprong. Bjorn Wezenberg kopte tegendraads raak. Even later claimden de bezoekers een strafschop, nadat William Dekker werd neergehaald, maar de arbiter wilde hier niets van weten.

Vier minuten na rust kwam Sportclub Daarle langszij. Na een overtreding van Gert Kwakkel (duw in de rug) ging de bal op de stip. De strafschop werd benut. Vijf minuten later poetste Kwakkel dit weg door de 1-2 voor zijn rekening te nemen. ’s-Heerenbroek verzuimde daarna om verder weg te lopen. In deze wedstrijd liet de ploeg diverse kansen liggen en raakte ook enkele keren het aluminium.

In de slotfase werd het toch nog penibel voor ’s-Heerenbroek, toen Sander Pelgrom met rood werd weggestuurd. Bij de cornervlag tikte hij een speler van achteren aan. De arbiter beoordeelde dit als natrappen en stuurde Pelgrom weg in de 88ste minuut. Aangezien de scheidsrechter zeven minuten extra tijd bijtrok, moest ’s-Heerenbroek nog geruime tijd met een man minder spelen. De ploeg overleefde het slotoffensief van Sportclub Daarle.

Voor ’s-Heerenbroek is de winterstop nog niet aangebroken. Komende zaterdag speelt ’s-Heerenbroek de inhaalwedstrijd tegen DKB.