Wilsum pakt knap een punt bij DKB

DE KRIM – Wilsum blijft het prima doen in de vierde klasse D. Zaterdag pakte de ploeg van trainer Han Hanekamp een punt bij het hoog geklasseerde DKB (3-3). Volgens Hanekamp had er nog meer ingezeten. “Maar het resultaat is positief. We kregen de betere kansen en je zag geen verschil tussen de meer twee en acht van de ranglijst. Dat is het grootste compliment dat mijn spelers kunnen krijgen.”

Wilsum kwam na ruim twintig minuten spelen op voorsprong. De bal werd goed teruggetrokken en Alwin van de Wetering schoot raak. Even later kwam DKB terug via een fraaie kopbal uit een vrije trap. Wilsum kwam in de slotfase van de eerste helft weer op voorsprong. Gert Jan Sollie kopte raak uit een vrije bal.

Nog voor het rustsignaal sloeg DKB razendsnel twee keer toe. Eerst kwam DKB langszij uit een counter. De arbiter zag daarbij een overtreding op een speler van Wilsum over het hoofd. In de blessuretijd van de eerste helft viel de 3-2. De bal werd achterin niet goed weggewerkt. Keeper Chiel ten Hove wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar werd alsnog geklopt in de rebound. De bal werd licht getoucheerd door een speler van Wilsum en vloog tegen de touwen.

Na rust wist Wilsum al snel de schade te herstellen. In de 51ste minuut vloog een corner van Patrick Plette rechtstreeks het doel in. Wilsum was in de tweede helft de betere ploeg en kreeg de beste kansen, maar slaagde er niet in om de volle buit te behalen. T

och overheerste bij Wilsum een positief gevoel over het goede spel van de oranjehemden. Minder goed nieuws kwam er uit de ziekenboeg. Jurre Heldoorn en John Veenstra komen dit seizoen niet meer in actie vanwege een kruisbandblessure.