Afbeelding
Tennekes

KHC houdt Bennekom in bedwang

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – KHC heeft zaterdag een verdienstelijke remise behaald. Op Sportpark De Venen slaagde KHC erin om het hoog geklasseerde Bennekom op 0-0 te houden. “Een hele knappe prestatie”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar.

Bennekom had het meeste spelaandeel in deze wedstrijd. “Maar dat had ook te maken met ons strijdplan. We speelden vanuit een gesloten organisatie”, aldus Oosterhaar. KHC had achterin de boel prima op orde. Bennekom had grote moeite om wat te creëren. KHC was ook zelden gevaarlijk. De thuisploeg kwam voor rust niet verder dan een gevaarlijk schot van Joël Visscher, dat werd gepakt door de doelman.

Ook in de tweede helft zat Bennekom bij KHC in de tang. De thuisploeg was in de 58ste minuut zelfs heel dicht bij de openingstreffer. Durk van der Leest kopte tegen de lat in de 58ste minuut. In het laatste half uur schoot Jarron de Lange over en stuitte Jeffrey de Nooijer op de keeper.

“We konden ons vinden in de puntendeling”, vertelde Oosterhaar na afloop. “We kregen na afloop een compliment van de trainer van Bennekom. KHC was de best georganiseerde ploeg waar Bennekom tegen heeft gespeeld. Dat is mooi. We krijgen weinig doelpunten tegen. In alle wedstrijden, oefenduels en in de competitie en beker, hebben we elf keer de nul gehouden. Maar we maken ook te weinig doelpunten. Hoe dat komt? Dat heeft deels met de geluksfactor te maken en met de vorm van bepaalde spelers.”

KHC gaat als nummer vier van de eerste klasse D de winterstop in. “We liggen aardig op koers. Het is aan ons om op koers te blijven”, aldus Oosterhaar, die van 11 tot en met 14 januari met zijn staf en de spelersgroep op trainingskamp gaat in het Spaanse Benidorm. Daar speelt KHC een oefenwedstrijd tegen GRC Groningen.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 4 uur geleden