Afbeelding

NIeuwe glossy over Kamperlijntje gepresenteerd

Algemeen

KAMPEN – In de hal van de Stadskazerne werd zaterdagmorgen 15 december de nieuwe en tevens laatste glossy over het Kamperlijntje gepresenteerd. De glossy draagt de titel ‘Kamperlijntje Toen & Nu’ en is geschreven door Kasper Haar.

Met deze glossy is een einde gekomen aan 25 jaar onderzoek en het volgen van het Kamperlijntje door Kasper Haar. Hierna zullen alleen nog nieuwsberichten op de website van het Kamperlijntje geplaatst worden.

In de nieuwe glossy is ten opzichte van de glossy uit 2015 nog meer aandacht besteed aan de geschiedenis en het dieselverleden van het Kamperlijntje. Speciale aandacht is er voor de ondergrond en onderhoud van en aan het Kamperlijntje, waarover nog steeds overleg is tussen Provincie Overijssel, ProRail en de gemeentes Zwolle en Kampen inzake het niet kunnen openen van station Zwolle Stadshagen. Ook het materieel dat op de spoorlijn gereden heeft en nu rijdt, wordt uitvoerig besproken. Als herinnering aan het dieselverleden zijn er speciale fotoreportages met de titels Buffelen tussen Zwolle en Kampen, Onder de draad en Einde NS-dieseltijdperk.

De glossy telt 80 pagina’s met ruim 140 vaak unieke foto’s van diverse bekende (spoor)fotografen. De glossy kost 10 euro en is verkrijgbaar bij Bos Read Shop in Kampen en  bij The Read Shop Express Schutte in IJsselmuiden. Vanaf 18 december is de glossy ook te bestellen via www.hetkamperlijntje.nl

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden