Afbeelding
Set Up IJsselmuiden

Ten Brinke Set Up D1 nog niet goed genoeg voor de top…

· leestijd 1 minuut Sport

D.d. 15-12-2018
Uitslag: 0 - 4

Zaterdag mocht Set UP Dames 1 aantreden tegen het vierde team van Zwolle. Zwolle speelt met een super brok ervaring in de promotieklasse.

Oud 2e en 1e divisiespeelsters uit Kampen. Een aantal speelsters dat in Dames 1 van Zwolle gespeeld heeft in 2e t/m 1e divisie. Een paar oudgedienden uit de 3e divisie en in de zaal bleek dat ook Eline Kieftenbelt zich bij het team had aangesloten. 2 jaar geleden nog de spelverdeelster in de eredivisie van Zwolle. Daar staan wij dan. Net gepromoveerd uit de 1e klasse en daar met te weinig tegenstand gespeeld. En nu dan een paar wedstrijden op rij tegen zeer gelouterde ploegen.

Van tevoren afgesproken dat we er vol moeten ingaan, elke aanval en serve met risico spelen. Helaas ging het niet helemaal volgens plan. We kwamen er niet doorheen. Blokkerend zijn ze sterk, kom je er doorheen dan verdedigen ze ook sterk en de tegenaanval is altijd gevaarlijk. Daar konden wij te weinig power tegenover zetten. Daarbij hadden wij te weinig servedruk en maken te veel fouten en dan loop je achter de feiten aan.

We starten met Rinske, Judith, Nienke, Sanne, Mara en Sanne Kalter. Kijken hoe Zwolle speelt. We lopen snel tegen een achterstand aan en konden niet echt volgen. Nog geprobeerd met wisselen de groep aan de gang te krijgen, maar helaas waren we niet opgewassen tegen Zwolle. Eerste set met 15-25 verloren.

De 2e set gestart met Janneke, Judith, Anneloes, Sanne, Mara en Sanne Kalter. Weer hetzelfde beeld. Wij te weinig power, Zwolle straft alles direct af. 13-25 voor Zwolle.

De 3e en 4e set geven hetzelfde beeld. We krijgen geen grip op de tegenstanders. We wisselen nog, maar we zetten te weinig bezieling en een tekort aan power tegenover deze tegenstander. Met setstanden 13-25 en 14-25 verloren we de laatste 2 sets.

Al met al geven de laatste wedstrijden een fout beeld van het team. Natuurlijk kunnen wij nog niet op tegen teams die eigenlijk top 3e divisie of zelfs 2e divisie kunnen spelen. Tegen reguliere promotieklasse teams kunnen wij een heel goede pot neerzetten. Jammer dat we daardoor een beetje chagrijnig de 2e seizoenshelft ingaan. Linker rijtje is m.i. nog steeds mogelijk en daar moeten we nu alles voor geven.

De volgende wedstrijd spelen we 12 januari om 19.00 uit in de Deltion hal in Zwolle tegen CSV Dames 2. De vorige wedstrijd tegen dit team hebben we 3-2 gewonnen dus kansen genoeg.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21