DRUGS

· leestijd 1 minuut Algemeen

Hallo beste mensen,

Een tijd geleden zag ik op de televisie dat zoveel mensen spoedeisende hulp nodig hebben nadat zij GHB hebben gebruikt. GHB is inderdaad de ergste drug die er is. Het is zwaar lichamelijk verslavend en heeft je 24 uur per dag in zijn greep. Eigenlijk ben je als je verslaafd bent aan GHB, maar met een ding bezig en dat is zorgen dat je niet ziek wordt en als je uiteindelijk wel ziek wordt, is het eigenlijk al te laat.....

Een goede kennis van mij gebruikte veel GHB. Op een ochtend werd zij door haar dochtertje van vier dood gevonden. Toen ik drugs gebruikte zat iemand bij mij achter in de auto. Hij raakte bewusteloos. Had ook GHB gebruikt.

Ik wil door middel van deze brief met mijn verhaal waarschuwen voor de gevaren die alle drugs met zich mee brengen.

Toen ik 12 jaar oud was raakte ik verslaafd aan crack. Toen ik 10 jaar oud was gebruikte ik cannabis.

Het begon allemaal zo onschuldig met het roken van een jointje. Tot ik op 12-jarige leeftijd crack cocaine rookte. Ik was direct verslaafd. Van een voetbal spelend, schoolgaand kind naar de keiharde drugswereld. Gevangenis in, gevangenis uit, op allerlei criminele manieren aan geld zien te komen, ruzies. Van huis weg lopen, ouders eraan onderdoor, het hele gezin ging eraan kapot.

Toen ik 24 was ging ik eindelijk afkicken. Dat lukte niet. Ik zat er zo weer aan. Ik was zo verslaafd. Ik heb meerdere malen geprobeerd ervan af te komen maar tevergeefs. Mijn hele leven was al naar de knoppen. Het was een verloren zaak. Meerdere malen gedacht: ik maak er een eind aan en ik heb ook geprobeerd zelfmoord te plegen. Mijn leven was door drugs, alcohol en medicatie een ware hel geworden.

Ik ben uiteindelijk naar Narconon in Zutphen gegaan en het gaat nu goed met mij. Ik studeer nu, heb een fijne vriendin en ik sport veel. Het is me gelukt.

Maar ik vind het belangrijk om andere mensen te waarschuwen. Erg veel mensen zijn verslaafd aan weed, GHB, speed, cocaine, heroine, crack, gokken en alcohol. Ziekenhuizen kampen ermee; spoedopnames GHB, mensen sterven, families gaan kapot, onze kinderen raken verslaafd.

Daarom wil ik mijn verhaal vertellen, vooral op scholen. Het is ZO belangrijk om de ellende die drugs veroorzaken voor te zijn. Niemand verdient zo’n leven. Het leven is te mooi om weg te gooien.

Een aantal ex verslaafden die ook het Narconon programma hebben gedaan zijn het met mij eens hoe belangrijk preventie is, vooral met de nieuwe synthetische drugs. Zij hebben daarom de Stichting William Benitez opgericht. Deze stichting is genoemd naar de man die het eerste Narconon programma oprichtte in de gevangenis in Arizona in de V.S. Hij vond drugspreventie ook bijzonder belangrijk. Ik zal dus, in samenwerking met hen, lezingen geven.

Met vriendelijke groet,

Pascal Jansen