Set Up IJsselmuiden

Holtland Accountants Set Up H1 onderuit in tumultueuze wedstrijd.

IJsselmuiden 15 december - Sudosa-Desto H2 uit Assen kwam vandaag langs bij Holtland Accountants Set Up H1. Na alleen nog maar zeges in de thuishal waren de mannen van Set Up erop gebrand om dat door te zetten.

Al snel kwam men er achter dat Sudosa-Desto net zo gebrand was op winst. Sudosa bracht de pass goed aan het net waardoor de uitblinkende spelverdeler van hun, zijn spel prima kon verdelen. Voor onze blokkeerders was het een behoorlijke klus om het blok goed dicht te krijgen. Verdedigend kwam Set Up er niet aan te pas. Ook de service bracht niet de druk die men graag zou willen. Hierdoor speelde Sudosa-Desto makkelijk naar een stand van 15-25.

Het tweede set moest het anders. Set Up probeerde weer om het spel te brengen maar opnieuw kwam het er niet uit. De tegenstander begon behoorlijke servicedruk op te bouwen waardoor de pass niet echt aan het net kwam en we aanvallend geforceerd gingen spelen. Ook de wissels konden het verschil niet maken waardoor ook het tweede set behoorlijk pijnlijk eindigde. 14-25

Set drie was al eenzelfde set als de eerste twee. Na service fouten van Set Up en veel druk van de tegenstander liepen de Assenaren al gauw uit naar een behoorlijke voorsprong. Ongeveer halverwege het set kwam de diagonaal van de tegenstander onder het net door. Onze libero dulde geen tegenstanders in zijn territorium en dat resulteerde in een beetje geduw en getrek van twee teams op de helft van Set Up. Na een minuutje was dit echter alweer voorbij en kon de scheidsrechter het spel weer hervatten. 15-25

In het vierde set kwam er aan de kant van Set Up iets meer vuur in het spel. Er werd wat zorgvuldiger gespeeld waardoor ze veel beter bij de tegenstander in de buurt bleven. Vanaf de 15 punt pakte Set Up zelfs twee punten voorsprong. Er werd hard gevochten en men kon de punten vasthouden. Aan het einde van het set leek men het laatste punt zelfs cadeau te krijgen omdat een tegenstander rood-geel kreeg van de scheidsrechter. Dit zorgde voor een behoorlijk tumult maar niet voor het laatste punt. Na dit tweede opstootje maakte Set Up dit set netjes af en pakte zo toch nog een puntje mee. 25-22

Geen makkelijke wedstrijd voor Set Up (en de scheids) maar Set Up staat weer met beide benen op de grond. 22 december de laatste wedstrijd van het jaar in onze thuishal tegen Madjoe H1, ook dan bent u van harte welkom!