Afbeelding

Column Ondernemen in Kampen: Over toegankelijkheid, samenwerking en KampenKadoBon

· leestijd 1 minuut Algemeen

Wie de afgelopen tijd met enige regelmaat in de binnenstad van Kampen heeft rondgelopen, kan het niet ontgaan zijn dat er iets aan de hand is. Wie vervolgens ook zijn ogen de kost heeft gegeven in andere steden ziet dat er trends zijn waar te nemen.

Eén van die opvallende trends is leegstand van winkelpanden. Hoe keren we het tij? Waardoor staan er telkens weer nieuwe panden langdurig leeg? Het lijkt af en toe dweilen met de kraan open. Belangrijk is natuurlijk om een gezamenlijke visie te hebben over de invulling van de Kamper binnenstad. In 2017 zijn binnenstadondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente samen aan de slag gegaan met het in kaart brengen van de situatie, het verzamelen van wensen en het opstellen van doelstellingen. In de agenda van, voor en met de stad zijn de belangrijkste bevindingen vastgelegd en daar kan nu ook vol gas mee aan de slag worden gegaan. Er zijn verschillende werkgroepen, Mobiliseren & Organiseren met o.a. de projectgroep Gastvrijheid & Inclusie – Transformatie & Transitie met de projectgroep ‘Meer kleine winkels’ – Vitaliteit & Levendigheid met de projectgroep IJsselkogge – Decor van de stad met o.a. de projectgroepen Vergroening & Klimaatadaptatie en ‘Sfeerverlichting’. De werkgroepen vallen onder de verantwoordelijkheid van één van de eerder genoemde partners. Voor de projectgroepen worden mensen gezocht die aan de slag willen met dat specifieke onderdeel van de werkgroep. Er worden mensen gezocht en gevraagd, maar je kunt natuurlijk ook zelf je interesse en beschikbaarheid doorgegeven. In een volgend schrijven zal ik hier zeker op terugkomen en de ontwikkelingen met jullie delen.

Goed om te weten is dat de projectgroep ‘Gastvrijheid & Inclusie’ de toegankelijkheid van bedrijven en gebouwen in het algemeen en die in de binnenstad in het bijzonder, onder loep zal nemen. Adviezen zullen worden gegeven om de toegankelijkheid te verbeteren, zowel op straat als binnen het bedrijf. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de afspraken die ondernemers gezamenlijk aan het maken zijn over het uitstallingsbeleid. Uit dat overleg is de ontwikkeling van een nieuw stoepbord ontstaan. Een bord zonder uitstaande poten, waardoor er meer toegankelijke ruimte overblijft in de openbare ruimte. Het bord is lokaal ontwikkeld en wordt binnen de gemeente kampen geproduceerd. Goed voor de werkgelegenheid en goed voor de samenwerking.

Ook een mooi voorbeeld van samenwerking is de KampenKadoBon, de cadeaubon van Kampen. In dé cadeaumaand van het jaar kan het geen kwaad deze bon nog maar eens onder de aandacht te brengen. Heeft u een verjaardag, jubileum of wilt u het Kerstpakket graag lokaal besteed zien worden? Geef dan deze, lokaal, breed geaccepteerde cadeaubon.

Ik wens u alvast hele fijne feestdagen toe!

Nardus Koster

Home Of Entertainment (H.O.E.)

Bestuurslid OndernemersVereniging Kampen (O.V.K.)

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 2 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 14 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 22 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57