IJVV laat winst liggen

(door Gerard Meijeringh)

ALMELO – IJVV heeft zaterdag teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld bij hekkensluiter Oranje Nassau. Een volkomen onnodige remise. “Het was de wedstrijd van de gemiste kansen”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

IJVV was vanaf het begin de betere ploeg. De IJsselmuidenaren kwamen in de 19e minuut op 0-1. Lenhard de Velde schoot een vrije trap binnen. Daarna kreeg IJVV kansen genoeg om verder weg te lopen, maar de mooiste kansen liet IJVV liggen.

Dat kwam de bezoekers uiteindelijk duur te staan. In de 78ste minuut maakte Oranje Nassau de gelijkmaker. Het leek nog erger te worden voor IJVV, toen de thuisploeg een strafschop kreeg na een handsbal van Ryan van Lente. IJVV-glaie Jasper Fix was vervolgens van grote waarde door de ingeschoten strafschop knap uit de hoek te tikken.

Wederom kende IJVV-trainer Lindeboom de nodige personele problemen voor dit duel, maar daar wilde hij niet teveel bij stilstaan. “Natuurlijk is het ongelofelijk dat je zoveel spelers moet missen, maar als je de kansen afmaakt, heb je het daar na afloop niet over. Deze nederlaag hebben we aan onszelf te wijten. Eigen schuld, absoluut!”

Komende zaterdag speelt IJVV thuis het inhaalduel tegen DZSV.