SVI - DOS Kampen (Beuling)
*Fotocredit: Pedro Sluiter.
SVI - DOS Kampen (Beuling) *Fotocredit: Pedro Sluiter. Pedro Sluiter

Dodelijk effectief DOS Kampenals koploper de winterstop in

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Voetbal draait tenslotte om het maken van doelpunten. Het is een cliché dat het DOS Kampen van trainer Edwin Kwakkel heeft omarmd en waardoor het als koploper van de tweede klasse H de winterstop ingaat. Tegen SVI heeft het een half uur lang niets in te brengen, komt het ‘slechts’ met 1-0 achter, en draait het in een dodelijk effectief kwartiertje de wedstrijd volledig om.

Met een typerende overwinning sluit DOS Kampen daarmee een fraaie eerste seizoenshelft af. Op het kunstgras in Zwolle wint de ploeg van Kwakkel met 1-4. Geflatteerd? Ja, maar als je er eentje meer maakt dan de tegenstander, zijn de drie punten binnen. En als je er drie meer maakt dan je tegenstander, is de overwinning ook gewoon verdiend.

Dat vindt SVI-trainer Joram Hendriks uiteindelijk ook. “Als je kijkt naar het laatste uur, dan heeft DOS Kampen terecht gewonnen. Dat heeft vooral met effectiviteit te maken. Dat is zonde, maar wel het verhaal van dit seizoen.”

Het verhaal van het seizoen van DOS Kampen? In tien van de twaalf wedstrijden komt het surplus aan individuele kwaliteit (met name in de voorhoede) bovendrijven en wint het daardoor. Alleen tegen WVF en, twee weken geleden zeer verrassend, tegen ASC ‘62 gaat het mis en krijgt het een paar treffers te veel om de oren.

DOS maakt verreweg de meeste doelpunten van alle ploegen in 2H (gemiddeld ruim drie per wedstrijd!) en heeft met Twan Knul, Raymon Beuling en Allan Bakker drie spelers in de top tien van de topscorerslijst. En dan heeft het ook nog de 21-jarige Frank Jansen, deze zomer overgekomen van SC Genemuiden.

Jansen bewijst tegen SVI zijn klasse met een prima assist, op Beuling (de 1-1), en een doelpunt (de 1-2). Nadat Bakker een inzet op de voet van de SVI-doelman ziet belanden en Erik Rotman uit een terug gelegde vrije trap de 1-3 binnen schiet, is het drie uit vier wat betreft benutte kansen in de eerste 45 minuten. Het eerste half uur, waarin DOS Kampen blij mag zijn dat SVI maar één keer scoort, lijkt hierdoor niet meer dan een boze droom waaruit de geelzwarten op tijd zijn ontwaakt.

Aan het begin van de tweede helft is SVI met topscorer Youp Kok (die eerder deze middag zijn dertiende maakt) dicht bij de aansluitingstreffer, maar als deze uitblijft dooft het Zwolse vuur.

DOS Kampen mist in het laatste kwartier nog een paar kansen, voordat de mee opgekomen verdediger Maurice Vespignani van dichtbij een counter afrondt: 1-4.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 7 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 19 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57