Afbeelding
Arend Meuleman

Vlotte zege Reflex in Omnisport

Sport

APELDOORN – De volleyballers van Zalsman/Reflex hadden zaterdag weinig problemen met het tweede team van Dynamo. In Apeldoorn wonnen de Kampenaren met 0-3. De ploeg van trainer Henk Gootjes blijft tweede in topdivisie met een punt achterstand op Inter Rijswijk, maar de koploper heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Bij Reflex werd wekenlang uitgekeken naar het duel tegen Dynamo. Meerdere spelers bij Reflex hebben een verleden bij Dynamo of Alterno, de andere club uit Apeldoorn. In de eerste set ging het gelijk op. Door goed serveerwerk en een keurige passing/verdediging wist Reflex uiteindelijk het verschil te maken: 21-25.

In het vervolg bleef het spel van Reflex uiterst stabiel, met een lage foutenlast en een sterke side/out en dito servicedruk. Dynamo had geen antwoord op de rake klappen van Jesse Schuitemaker en aan de buitenkant werd er regelmatig gescoord door de passer/lopers Wessel van Lunzen en Sandór van Straten. Een goede blokkering daarbij opgeteld, van onder andere Thomas Botter en een goed serverende Robin van Capelle, maakte dat Reflex deze set beheerst binnensleepte met 16-25. In de laatste set was het verzet van Dynamo volledig gebroken en had het team van Jorg Radstake niks in te brengen tegen het vele geweld van Reflex (13-25).