Afbeelding
Tennekes

DOS Kampen-trainer Edwin Kwakkel stopt na dit seizoen als trainer

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Edwin Kwakkel heeft de spelersgroep zaterdag met pijn in het hart aten weten dat hij na dit seizoen stopt als trainer. Hij kan het trainersvak niet meer combineren met zijn drukke baan.

"Ik heb nog steeds ontzettend veel plezier in het werken met deze groep. En het bevalt me bij DOS uitstekend. Maar gezien mijn drukke baan is het niet langer te combineren. Veel tijd voor het gezin of andere zaken heb ik niet en dat valt me wel eens zwaar. Ik heb dan ook besloten om er na dit seizoen als trainer mee te stoppen. Maar DOS is en blijft mijn club. Na dit seizoen blijf ik als 45+ voetballer voor DOS uitkomen", zegt Kwakkel.

Na twee seizoenen zal DOS op zoek moeten naar een andere trainer. Koos Westendorp, bestuurslid voetbalzaken: "Het besluit van Edwin zag ik al wel aan komen, maar het is voor ons erg jammer dat hij stopt. Edwin is bijzonder gedreven en hij past perfect bij onze vereniging. Wat mij betreft hadden we nog graag een jaar vastgeplakt aan de samenwerking. Uiteraard respecteer ik zijn besluit en fijn dat hij binnen onze club actief blijft”.

Westendorp vervolgt: “De taken tussen Edwin Kwakkel en Marcel Post waren al zodanig verdeeld dat er feitelijk sprake was van twee trainers. Marcel was meer dan de assistent van Edwin. We zullen deze week met de technische staf gaan kijken hoe we verder invulling gaan geven aan de trainersstaf.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.