Afbeelding

Parkeergarage Buitenhaven officeel geopend

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Parkeergarage Buitenhaven officieel geopend en klaar voor gebruik. Woensdagavond opende wethouder Geert Meijering samen met de heer Selles, betrokken omwonende en lid van de klankbordgroep, in aanwezigheid van de direct omwonenden en betrokken partijen de nieuwe parkeergarage Buitenhaven. Er is plaats voor 220 auto’s. Parkeren is gratis. Ook komen er oplaadpunten voor elektrische/ hybride auto’s.

Ondanks de nog lopende discussies met een aantal betrokken partijen, zijn gemeente en aannemer Hegeman blij dat de garage nog voor de Kerst in gebruik kan worden genomen en dat er een einde komt aan een onzekere periode en de overlast voor omwonenden die de stilstand en de bouw hebben veroorzaakt. Vanavond werd hier samen met de buurt in Kerst in oud Kampen sferen bij stil gestaan. Wethouder Geert Meijering: “Het is een heftige periode voor alle betrokkenen geweest en in het bijzonder voor de omwonenden. Een periode waarin we met alle partijen steeds hebben toegewerkt naar een veilige, verantwoorde en tegelijk zo spoedig mogelijke herstart van de bouw met zo min mogelijk overlast. Dat we hier nu staan is mede te danken aan het geduld en de betrokkenheid van de omwonenden en de constructieve bijdrage van de klankbordgroep in de afgelopen periode”.

De komst van de parkeergarage vermindert niet alleen de parkeerdruk in Brunnepe, het is ook een belangrijke uitbreiding van de gratis parkeermogelijkheden aan de randen van de binnenstad en draagt zo bij aan een gastvrijere, autoluwere en leefbaardere binnenstad van Kampen. Daarnaast heeft het gebied – één van de entrees van de binnenstad én die van Brunnepe – een kwaliteitsimpuls gekregen. De straten rondom de parkeergarage zijn opgeknapt en er is veel groen toegevoegd. Het betreft een deel van de Christinastraat, De Hagen en kruising De Hagen/Noordweg, een deel van de Noordweg en een deel van de Oranjesingel. In 2019 is de rest van de Noordweg aan de beurt en een deel van de Sint Nicolaasdijk.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 9 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 9 uur geleden