Afbeelding

Jaap Spaargaren Toernooi (schaken)

· leestijd 1 minuut Sport

Jaap Spaargaren Toernooi bij O&O

Donderdag 27 december zal het jaarlijkse snelschaaktoernooi van schaakclub Oefening & Ontspanning weer gespeeld worden in Grand Café de Majesteit.

Dit is een snelschaaktoernooi voor alle schakers uit de wijde omtrek. Ook thuisschakers zijn van harte welkom. Je krijgt 5 minuten per persoon op de klok. In drie kwalificatie voorrondes van steeds drie partijen kwalificeer je voor jouw finale. De beste 8 van de voorronde spelen de A-Finale waarin om de eeuwige roem en de wisselbeker wordt gestreden. Iedereen speelt een finale en in iedere finale zijn er prijzen voor de beste 3.

Het toernooi begint om 20:00 uur. Vooraanmelding is noodzakelijk, want er kunnen maximaal 40 schakers meedoen. Er hebben zich al schakers gemeld van heinde en verre! Van Meppel tot Den Bosch, van Zwolle tot Soest en Utrecht allemaal hebben de schakers een binding met schaakclub O&O. Soms is het familie, soms zijn vrienden allemaal dragen ze de schaaksport een warm hart toe.
Graag op tijd aanwezig zodat we uiterlijk om 20:00 uur ook kunnen beginnen, het duurt waarschijnlijk (inclusief prijsuitreiking) wel tot na middernacht!

Aanmelden kan het beste via e-mail: oefeningenontspanning@hotmail.com je krijgt dan een persoonlijke bevestiging van inschrijving en je naam zal op de aanmeldingenlijst komen op de website. De website van het toernooi is:
http://kampenschaakt.nl/Jaap_spaargaren_toernooi/Jaap_Spaargaren_Toernooi.html Onder de knop Ingeschreven is te zien wie er allemaal al meedoen. Wil je meedoen? Aarzel dan niet en meld je snel aan! Want meer dan 40 deelnemers kunnen we niet kwijt.

Vorig jaar werd het toernooi gewoon door Micha Jans uit Meppel. Hij komt de titel verdedigen en is ook één van de favorieten. Concurrenten zijn mogelijk oud-O&O en oud-winnaar Simon Kronemeijer, nog een oud-O&O'er Sietse Gosker, en van O&O zelf doen oud-winnaars Berd Ekkelboom en André van der Elst een poging de beker opnieuw te winnen. Er komen welllicht nog een paar toppers van het landelijke O&O team bij.

Locatie is Grand Café de Majesteit, aan de Hofstraat 124/126 (op het plein de Plantage) Kom je met de auto dan kan je gratis parkeren aan de overkant van de stadsbrug, nabij het station.