Afbeelding
Tennekes

Teveel twijfels bij Edwin Kwakkel

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS-coach Edwin Kwakkel stopt volgend seizoen als voetbaltrainer. Het is lastig om zijn functie als hoofdtrainer te combineren met zijn drukke baan en dat zorgde voor teveel twijfels bij Kwakkel over zijn toekomst bij DOS Kampen.

En twijfel is nooit goed, is de overtuiging bij Kwakkel. Daarom besloot hij om na dit seizoen te stoppen. Want je kunt de functie als hoofdtrainer en je baan niet half doen. “Dan ontstaan er teveel twijfels. Je kunt het dan nooit doen zoals je wilt. Dat is niet goed”, aldus Kwakkel.

De beslissing om na dit seizoen te stoppen heeft hij met pijn in het hart genomen. Het bevalt hem hartstikke goed bij DOS. Kwakkel is bezig aan zijn tweede jaar bij DOS. Geleidelijk aan werd het moeilijker om het trainersvak te combineren met zijn baan. Daarom nam Marcel Post lopende het vorige seizoen al bepaalde taken over. “De combi-oplossing met Marcel was een goede oplossing. Het is een mooie mix. Dat zagen spelers en de club ook.”

Maar de combi werk en trainerschap valt steeds lastiger te combineren. “Bij sommige trainingen, een stuk of vijf a zes, kwam ik later. Spelers vinden dat niet raar, maar ik wel. Dit moet geen jaren meer duren. Daarom heb ik deze beslissing genomen. Dan moet je over wat emoties heen stappen. Daarnaast spelen er ook nog andere zaken. Ik heb ook nog een gezin en familie. Op dat gebied is er ook nog genoeg te doen.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.