Afbeelding
Foto Tennekes

KHC voor de vierde keer op rij de sterkste bij Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – KHC was zaterdag wederom de sterkste bij het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap in Sporthal De Reeve. Dit keer was de overmacht van KHC wel erg groot. DOS Kampen werd in de finale met 11-1 weggeblazen.

De eenzijdige finale leidde na afloop tot discussie. ‘KHC is toch veel te sterk voor dit toernooi’. ‘Moet de opzet niet anders’? Dat soort vragen. Mede-organisator Pieter de Boer was stellig. “Ik geloof in de huidige opzet. De uitslag is niet illustratief voor het toernooi.”

KHC had het inderdaad best lastig in de poulefase. DOS Kampen hield de latere winnaar op 0-0 en eindigde zelfs als poulewinnaar vanwege een beter doelsaldo. KHC had moeite met scoren. In de halve finale versloeg KHC als tweede van poule A ’s-Heerenbroek (winnaar poule B) met 2-0. DOS kwam als winnaar van poule A uit tegen Futisala, de nummer twee van poule B. De poelenten wonnen met 2-1.

In de finale had DOS helemaal niets in te brengen. Binnen tien minuten stond KHC al op een 3-0 voorsprong via Burak Alp en Joriam Wellenberg (2). In de laatste minuten van de eerste helft liep KHC uit naar een 6-0 ruststand via Romano Luhukay en Burak Alp (2). Na rust nam KHC wat gas terug. KHC scoorde nog vijf keer via Jeffrey de Nooijer, Wellenberg en Burak Alp. Robin Mulder (9-1) deed nog wat terug namens DOS Kampen.

De ploeg van KHC herbergde flink wat goede zaalvoetballers, zoals Karim Gabara en Burak Alp. En wat dacht je van Romano Luhukay, die in de zaal op eredivisieniveau acteert. Sommige mensen zijn van mening dat zo’n goede zaalvoetballer niet mee hoort te doen bij het Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap, maar je kunt KHC toch niets kwalijk nemen? Luhukay speelt nou eenmaal op een hoog niveau in de zaal en speelt ook bij KHC op het veld. Niets mis mee.

Bij KHC verdedigde Bryan Wielandt het doel. Hij maakte na het afgelopen seizoen de overstap van Go-Ahead Kampen naar KHC, waar hij naar eigen zeggen goed is opgevangen en het prima naar de zin heeft. Volgens de goalie wilde KHC dolgraag weer het toernooi winnen. “We waren in de finale gemotiveerd om te winnen. Je verdedigt toch de titel. Het is heel mooi dat we voor de vierde keer op rij hebben gewonnen.”

Terug naar de opzet van het toernooi. Voor het eerst kwamen er alleen maar Kamper clubs in actie. “We gaan voor honderd procent Kamper bezetting”, liet De Boer al eerder weten. Na het voortoernooi afgelopen woensdag streden acht ploegen om de winst. Tevens speelden de jeugdteams van Go-Ahead Kampen, KHC, DOS Kampen en IJVV een halve competitie. De finale tussen DOS en Go-Ahead eindigde in 1-1 DOS won uiteindelijk via strafschoppen. Daarnaast waren er diverse randactiviteiten, zoals een penaltyshoot voor de jeugd en latje schieten.

Voor het eerst was het evenement gekoppeld aan een goed doel. Een verloting bracht 660,70 euro op voor het Kamper Kracht Fonds. “Het was een geslaagde editie qua voetbal, sfeer en de opbrengst voor het goede doel”, aldus De Boer, die tot slot nog even de nadruk legt op het woord ‘lokaal’. Clubs lokaal, een lokaal doel. Door alles lokaal te trekken komen er meer mensen kijken. Dat is vandaag wel gebleken. Er was meer publiek dan vorig jaar. Je ziet dat het Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap leeft.”