Nieuw ophaalschema milieudienst Kringloop Kampen

Algemeen

KAMPEN – Kringloop Kampen hanteert in 2019, om efficiënter te kunnen werken, een nieuw ophaalschema voor overbodig geworden kleding, metaal, kleine elektrische apparaten en kleine huisraad. In het nieuwe schema kunnen alle bewoners van de binnenstad van Kampen aanstaande maandag 7 januari als eerste groep, hun spullen buiten neer zetten zodat ze door de milieudienst van Kringloop Kampen meegenomen worden.

Het volledige ophaalschema in 2019 voor alle wijken in Kampen en IJsselmuiden is te vinden op www.kringloopkampen.nl. Inwoners van de buitengebieden in de gemeente Kampen komen hun straatnamen in het nieuwe schema niet meer tegen. Zij kunnen hun spullen op afspraak via de telefoon of via de website op laten halen. Kringloop Kampen heeft hiervoor gekozen vanwege het sterk wisselende aanbod van overbodig geworden goederen in de buitengebieden. “We hebben milieu en duurzaamheid vanzelfsprekend hoog in het vaandel. Een zo effectief mogelijk ophaalschema hoort daar ook bij. We denken met het nieuwe schema alle routes efficiënter te kunnen rijden en alle inwoners van de gemeente Kampen uiteindelijk beter te bedienen”, legt bedrijfsleidster van Kringloop Kampen Dineke Postma uit.

De milieudienst is een bijzondere service van Kringloop Kampen. Al jarenlang stelt zij hiermee als sociale onderneming zonder winstoogmerk alle inwoners van Kampen in staat om op eenvoudige wijze zelf een steentje bij te dragen aan een schoner lokaal milieu en een versterking van de lokale(sociale) werkgelegenheid, de belangrijkste doelen van Kringloop Kampen.