Afbeelding
Foto Tennekes

Politiechef: Goede jaarwisseling met aantal incidenten

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – De politie kijkt terug op een goede jaarwisseling in Kampen en IJsselmuiden. Overdag waren er minder meldingen van overlast dan anders. In de avond moest de brandweer uitrukken voor een brand in de Groenestraat. Ook was er een aantal incidenten dat in omvang vergelijkbaar is met ‘een gemiddelde horecanacht’.

Het aantal schademeldingen zal echter pas later deze week bekend worden, benadrukt politiechef Johan Ekkel. Of het predikaat ‘relatief rustige jaarwisseling op zijn plaats is’ moet dus nog blijken.

Kentekens afvalverbranders

Vooralsnog lijkt het echter wel op een goede jaarwisseling. De sfeer overdag was ‘gemoedelijk’ aldus Ekkel. “Er waren 97 meldingen en eigen signaleringen van de politie overdag. Dat zijn er minder dan gemiddeld.” Wel werd de politie getipt dat twee mensen het verbod van afval verbranden negeerden. Dat gebeurde aan de Jan Ligthartstraat. “We hebben de kentekens en zullen later contact zoeken met deze mensen.” Op het vergrijp staat een eventuele dwangsom van duizend euro.

Brand garagebox en man met mes

Aan het begin van de avond werd in de Oudestraat een man opgepakt wegens openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde. Omstreeks 19.00 uur was er de uitslaande brand in een garagebox in de Groenestraat. De oorzaak is nog onduidelijk. De brand was redelijk snel onder controle. Na middernacht is aan de Flevoweg in een horecagelegenheid een man opgepakt die stekende bewegingen maakte met een mes.

Grimmige sfeer

Grimmig was de sfeer aan de Rolklaver toen de politie daar een man aanhield wegens het ‘gevaarlijk afsteken van vuurwerk en carbid’. “Er dreigde gevaar voor omstanders en omgeving”, zegt Ekkel. De man werkte niet mee tijdens zijn aanhouding en ook een aantal omstanders bemoeide zich ermee.

Gsm met stroomstootfunctie op zak

In IJsselmuiden werd aan de Gentiaan een gevel vernield. De politie vatte ook hier de dader in de kraag die eveneens weigerde mee te werken. Tijdens het fouilleren werd bij deze man een gsm met stroomstootfunctie gevonden.

In de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag (omstreeks 5.00 uur) moest nog twee keer worden uitgerukt voor oplaaiend vuur in een container aan de Noordweg. Daar werd tot twee keer toe door iemand benzine op het vuur gegooid.