Afbeelding

Agent uit Marknesse verdacht van uitgaansgeweld Sail Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Juridisch Persbureau Zwolle)

ZWOLLE – Bij uitgaansgeweld tijdens Sail Kampen in april was een opvallende verdachte betrokken. De 29-jarige man die van een mishandeling verdacht wordt, werkte als agent. Hij hoorde donderdag een boete van 400 euro tegen zich eisen.

De 29-jarige Ferry S. uit Marknesse is politieagent in de regio Amsterdam. Sinds het incident in de nacht van 1 april is hij op non-actief gesteld door het korps. Hij raakte in café Fatih betrokken bij een vechtpartij na het vieren van de verjaardag van zijn zus. De fles Baccardi die zijn groep vrienden op tafel in café Fatih hadden staan, leidde tot geruzie met een man die er ook wat van wilde.

De groep van S. en een andere groep belandden op straat. De verdachte was op dat moment elders in het café om met zijn vriendin een drankje te kopen. Toen hij iets later buiten kwam, trof hij een 'hectische en chaotische situatie'. Zijn goede vriend – ook een politieagent – was in elkaar geslagen, zijn twee zusjes stonden overstuur en huilend op straat. De officier van justitie vermoedt dat S. op straat achterhaalde wie zijn vriend en collega in elkaar had geslagen. Vervolgens traceerde hij die persoon binnen enkele seconden in de kroeg en deelde enkele rake klappen uit.

De rechters vroegen zich af waarom S. zijn vuisten gebruikte. Hij was in paniek, zei hij. Hij was in het café in het nauw gedreven. Ook het wegrennen kan hij niet verklaren. Dat hij daar aanwezige agenten van het bureau in Kampen niet aanschoot, kwam omdat zijn 'vertrouwen in de politie weg was'. S. werd verderop klemgereden en naar het bureau gebracht.

Advocaat Maurits Jansma meent dat S. met succes een beroep op noodweer kan doen. Zijn cliënt werd in het café vastgepakt en moest zich verdedigen tegenover een groep. De afdoening van de politie Kampen noemde hij merkwaardig. Een van de agenten omhelst een van de verdachten omdat ze elkaar kennen. “En deze verbalisant is er van op de hoogte dat een collega van hem net verrot is geslagen.”

Vonnis op 17 januari.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00