Supermarktschappen. Archief.
Supermarktschappen. Archief.

Commissie 'gesprekken zondagsopenstelling supermarkten' bekend

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De gemeenteraad heeft vorig jaar ingestemd met het proces om te komen tot een besluit over het al dan niet openstellen van supermarkten op zondag. Een werkgroep uit de raad is na de begrotingsbehandeling aan de slag gegaan om de voorbereidingen te treffen voor een begeleidingscommissie, die open en niet-politiek de ‘gesprekken met de samenleving’ begeleidt. De leden van deze commissie zijn inmiddels bekend.

Het gaat om Michael Bres, Klaas van der Kamp, Jenneke Palland, Arend Runia en Ann Alice van der Weerd. Na de begrotingsbehandeling in de raad halverwege november 2018 hebben zes fracties uit de gemeenteraad aangegeven vertegenwoordigers te willen leveren voor een werkgroep om het ‘gesprek met de samenleving’voor te bereiden. De werkgroep heeft zich onder meer beziggehouden met:

Het verduidelijken van de opdracht aan de begeleidingscommissie zoals die in het initiatiefvoorstel vermeld staat; het voordragen van personen voor de begeleidingscommissie; het benaderen van deze personen;

Voorzitter Nieke Jansen van de raadswerkgroep heeft de eerste vijf voorgedragen personen in de periode voor Kerst benaderd. Alle vijf hebben positief gereageerd op de vraag of zij in de begeleidingscommissie zitting willen nemen en daarmee is die commissie meteen compleet. Hier is de raadswerkgroep heel blij mee. Voorzitter Nieke Jansen laat weten: "Vijf heel positieve reacties op rij van mensen die graag hun bijdrage willen leveren. Ik ben blij dat we zo snel vijf zeer geschikte mensen bereid vonden om dit proces te begeleiden."

Allen hebben hun sporen verdiend in de samenleving en de raadswerkgroep acht hen prima in staat om de ‘gesprekken met de samenleving’ in goede banen te leiden. Het is de bedoeling dat iedere inwoner die dat wil, zijn of haar mening kan geven. Op welke manier dat gebeurt, kunnen we nu nog niet aangeven. Hierover volgt zo spoedig mogelijk nader bericht. De begeleidingscommissie geeft deze gesprekken vorm.

Vervolgstappen begeleidingscommissie

Er wordt nu eerst een datum geprikt voor een gezamenlijke bijeenkomst van de begeleidingscommissie en de raadswerkgroep. Daarna gaat de begeleidingscommissie – met ondersteuning van de griffie – aan de slag. De gemeenteraad neemt op donderdag 4 juli 2019 een besluit over de openstelling van supermarkten op zondag.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden