Afbeelding

dienst voor kerk en school

Cultuur

Dienst voor kerk en school

Eens per jaar wordt er door verschillende kerken en scholen een zogenoemde ‘dienst voor kerk en school’ gehouden. En dit jaar is dat niet anders. Diverse kerken uit Oldebroek, Oosterwolde en Kamperveen doen hieraan mee. Vanuit Zuideinde doet de Koldewijnschoele mee met dit project en ook de kerk in Zuideinde doet hieraan mee.

Het gaat dit jaar over Petrus. Vanaf maandag 21 januari houden de kinderen op de school zich hiermee bezig. Elke dag wordt een verhaal over de discipel Petrus behandeld. Maar vanzelfsprekend is het niet mogelijk om in een paar dagen alle Bijbelverhalen over Petrus te vertellen. Bovendien maken de leerlingen ook werkjes over Petrus en is het dus niet alleen maar een kwestie van luisteren, maar ook van verwerken door bijvoorbeeld het leren van liedjes.

Op zondag 27 januari vindt de afsluiting van dit project plaats in de diverse kerken. Dan gaat het over de voetwassing door de HERE Jezus. In de kerken hangen ook diverse werkjes van de kinderen en de liederen die geleerd werden op school, worden die morgen dan ook in de kerkdienst gezongen.

In de Gereformeerde kerk van Zuideinde is dat ook het geval. Een aantal kinderen werkt mee aan de dienst die begint om 9.30 uur. Voorganger in deze dienst is Henk Zwart. Iedereen is natuurlijk van harte welkom!