Afbeelding
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Bernard van den Belt.T

Raadspraat SGP: Ik voor u

· leestijd 1 minuut Algemeen

Eenzaamheid
Deze Brug verschijnt in de periode tussen kerst en oud en nieuw. Dagen waar veel mensennaar uitkijken! Dagen van gezelligheid, samen-zijn, familie en vrienden bezoeken. Dagen van sfeer. Echter, een groeiende groep mensen kijkt niet uit naar deze dagen. Zij zien tegen deze dagen op. Bijvoorbeeld omdat dit zo pijnlijk herinnert aan vroeger, toen het nog fijn was om samen te zijn. Toen het nog gezellig was. Eenzaamheid: Het woord is makkelijk geschreven. De inhoud kan zo’n pijn geven.

Ik wordt gezien kaart
Als SGP-fractie willen we het hele jaar aandacht hebben voor eenzaamheid. In onze ideale samenleving heeft iedereen iemand die naar hem/haar omziet. Ziet iedereen uit naar de jaarwisseling. Mede om de gezelligheid. Heeft iedereen een ik-word gezien kaart, zodat ambulance-broeders niet na hoeven te denken wie ze moeten bellen in noodgevallen.

Prestigieuze objecten
De SGP-fractie heeft daarom graag dat het college geldt steekt in de bestrijding van eenzaamheid. Onder jongeren en ouderen. Of in veiligheid op straat. Of armoedebestrijding. Of andere sociale projecten. Dat mag geld kosten. Veel liever steken we hier geld in dan dat het college 10 miljoen euro (!) steekt in het exposeren van een kogge. Dat zijn enorme bedragen. Absurd hoog. Of geld in andere dure prestigieuze projecten waarvan maar afgewacht moet worden of het geïnvesteerde geld ooit terugverdiend wordt en waar de Kampenaar in ieder geval niet beter van wordt.

Uitkijken
De SGP-fractie heeft een samenleving voor ogen waarin iedereen kan uitkijken naar Kerst en Oud en Nieuw. In de eerste plaats omdat de kerkdeuren in alle rust open gaan voor talloze diensten. Maar ook omdat het veilig op straat is. Omdat overlast voor mens en dier zoveel mogelijk voorkomen wordt tijdens de jaarwisseling. Omdat de buurt weet wie ze kan bellen in geval er toch overlast ervaren wordt.

Ik voor u
Met Kerstfeest draait het niet alleen om de ander met een kleine letter, maar vooral om de Ander met een hoofdletter. God daalt zo laag af dat Hij Zijn Zoon naar de aarde stuurt. Jezus werd geboren in Bethlehem. “Heil en vree wordt gebracht, aan een wereld, verloren in schuld.” Door Kerstfeest kan de diepe leegte in ons vervuld worden. Dat is wat koningin Wilhelmina bedoelde toen ze haar memoires de titel gaf: Eenzaam, maar niet alleen. Mensen staan in relatie tot elkaar. Ik en Jij. Eenzame mensen ervaren vaak: Ik zonder jij. Maar door Kerst wordt het “Ik voor U”. Immanuël! God met ons! De SGP-fractie wens iedereen gezegende kerstdagen en een goede jaarwisseling toe!

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.