Afbeelding

Kampen Sociaal: "Koggewerf snel ontwikkelen ondanks financiële tegenslag"

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Als het aan de fractie van Kampen Sociaal ligt wordt het project ‘de Koggewerf’ spoedig aangepakt. Vorige maand stapte de projectleider op, hij gaf de opdracht terug aan de gemeente om het gebied financieel rendabel te maken. Het gebied tegenover de nieuwe parkeergarage aan de rand van Brunnepe staat al jarenlang op de nominatie om her ontwikkeld te worden.

De fractie wilde van het college woensdagavond weten wat ze nu voor ogen heeft met de werf, Kampen Sociaal raadslid Lammert Bastiaan: "Een jaar lang heeft een projectleider aan het plan gewerkt zonder resultaat. Wij willen weten wat de toekomst is voor het gebied en of het college op de ingeslagen weg door wil gaan. Net voor de feestdagen lezen we in de krant dat de eerste verkenning op niets is uitgelopen, dat is jammer maar er moet nu wel iemand de regie nemen om de locatie te gaan ontwikkelen."

Geen tweede Bovenhaven

De lokale partij wil er alles aan doen om een ‘tweede Bovenhavenstraat situatie’ te voorkomen. Bastiaan: "We moeten een tandje bijzetten om het gebied nabij de Buitenhaven snel te ontwikkelen. Dit mag geen jarenlang slepend project worden net als bij de glashandel en villa aan de Bovenhavenstraat. De bewoners aan de Havenweg zijn inmiddels al geruime tijd vertrokken, dat kan in ieder geval de geplande horeca niet in de weg staan."Burgemeester Koelewijn antwoordde op de vragen van Bastiaan: "We zitten op schema maar de horecagelegenheid zal niet klaar zijn voor het einde van het eerste half jaar, we voeren verkennende gesprekken." Koelewijn waarschuwde de commissie wel voor een financiële tegenvaller: "Er moet een bodemsanering komen die enkele tienduizenden euro’s extra gaat kosten, dat hadden we niet voorzien toen we de plannen maakten."

In de plannen van de gemeente moet het gebied bij de Koggewerf een aantrekkelijke toeristische verblijfplaats worden, waar de historie van het maritieme verleden verteld wordt, oude ambachten weer tot leven komen en horeca moet zorgen voor de innerlijke mens.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.