Afbeelding
Gerda Spaan

Charissa van Gelder van Majofique is Nederlands Kampioen Twirl geworden.

· leestijd 1 minuut Sport

Het afgelopen weekend mochten een aantal dames van Majofique deelnemen aan het NK van de MBGF/NTSB. Dit waren in totaal 6 optredens van Majofique. Charissa van Gelder uitkomende in de AP Jeugd 2 werd Nederlands Kampioen en heeft zich geplaatst voor de Champions Trophy der lage landen, wat op 9 februari in Houthalen te België zal plaatsvinden.

Wat een spannende en lange dagen voor de dames van Majofique. Het NK van de MBGF/NTSB werd het afgelopen weekend gehouden in het Topsportcentrum te Almere. Charissa van Gelder moest zich om 08.00 uur melden voor het in trainen van haar routine. Coaches Gerda Spaan en Jolanda van Gelder waren daar natuurlijk ook bij. De routine van Charissa op “Brickwall”ging erg goed. Daarna was het in trainen voor blok 2, waar het duo Charissa en Esmee v/d Bosch en het duo Kim Spaan en Thirza Holstege aan deel mochten nemen. Ook deze routine’s gingen geweldig, alleen een paar dropjes teveel. Later op de dag mocht het A-team de routine laten zien, wat ook weer super ging. De prijsuitreiking was erg laat, maar de resultaten waren onverwachts heel goed. Charissa Nederlands Kampioen, een gouden medaille en zij zal Nederland vertegenwoordigen op de Champions Trophy. Het duo Charissa en Esmee werden 6e. Het duo Kim en Thirza werden 5e in de AP Middenklasse. En Het A-team behaalden net geen podiumplek en werden 4e. De volgende dag mochten 1 batonner Kim Spaan en het duo Jiska Montizaan en Aylaine Spaan hun kunsten laten zien. Weer een lange dag, geen podiumplek behaald, maar dik tevreden met de resultaten. Kim werd 9e en het duo werd 14e van Nederland.

Gerda Spaan en Jolanda van Gelder zijn erg trots op de prestaties van deze dagen!

Lijkt het je leuk om ook twirlster bij Majofique te worden? Kom dan op een dinsdagavond een kijkje nemen in de Erica Terpstrahal te Wezep vanaf 18.00 uur. Kijk voor meer informatie over de vereniging en over de twirlsport op www.majofique.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.