Afbeelding
schermafdruk

NIeuwe Kampen Stadsgids app

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Wethouder Geert Meijering presenteert maandag 4 februari de vernieuwde Kampen Stadsgids app. Het biedt nu een soepeler navigatie, heeft een puzzelspel en een nieuwe nautische wandeling en leidt beter langs mooie plekjes van Kampen.

Ook is er een interactieve evenementen agenda met leuke activiteiten toegevoegd. De app wordt tijdens het Kampen Marketing Koffiemomentje officieel overgedragen door de Gemeente Kampen aan de stichting Kampen Marketing.

Aan de wandelroutes in de app is de nautische route door Kampen toegevoegd, met verhalen over historische maritieme plekken in de stad. Niet alleen langs de IJssel, maar ook op locaties die verslag over Kampen en het water doen. De app is daarnaast gebruikersvriendelijker gemaakt en bevat een kalender van allerlei evenementen en culturele activiteiten in de gemeente Kampen, inclusief een herinneringsfunctie voor de eigen agenda.

Evenementen

In 2016 is de gemeente Kampen in samenwerking met Kampen Marketing gestart met de ontwikkeling van een app waarmee het verhaal van Kampen voor een brede doelgroep toegankelijk kon worden gemaakt. De app is ontwikkeld in het kader van de internationale Hanzedagen, en er is provinciale subsidie voor de app ontvangen. De app heeft de naam Kampen Stadsgids gekregen en is een combinatie van een evenementenkalender en een aantal speurtochten rond verschillende thema’s. De app is gratis en meertalig (Nederlands, Engels, Duits). Iedereen kan online evenementen voor de agenda aanmelden via www.evenementenplatformkampen.nl. Die worden dan gratis gepromoot door Kampen Marketing, onder meer met de Stadsgids app. De app is te downloaden in de App store en in Google Play.

Eigendom overdragen

Vanaf aanvang was duidelijk dat de Gemeente niet het beheer van de content van deze app voor de lange termijn op zich zou nemen. Dat gaat Kampen Marketing doen. De overdracht vindt plaats tijdens het maandelijkse Kampen Marketing Koffiemomentje op 4 februari tussen 9 en 10 uur in de Eenhoorn aan de Oudestraat 103. Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden via https://appoverdragen.eventbrite.nl.