Afbeelding
Rolf Plender

De Kamper Koggezangers: Eric Roosink benoemd tot erelid

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op maandag 28 januari 2019 hielden De Kamper Koggezangers hun jaarlijkse algemene ledenvergadering. Er waren 46 aanwezigen. In 2018 waren er slechts 23 leden. Het ledenaantal is dus het afgelopen jaar verdubbeld en daar is het koor erg blij mee.

De algemene ledenvergadering heeft - op voordracht van het bestuur - besloten Eric Roosink de eretitel van erelid toe te kennen. Roosink heeft zich vanaf de oprichting in 1996 tot op heden zeer verdienstelijk gemaakt voor het koor. Hij was bestuurslid, secretaris en de penningmeester. In de vele jaren waarin het het koor voor de wind ging, ervoer hij zijn werkzaamheden als plezierig en eervol. Het koor heeft echter ook enkele onstuimige jaren gekend. Roosink liet zich in de moeilijke tijd nooit uit het veld slaan en bedacht creatieve oplossingen om het schip drijvende te houden. Op het moment dat het ledenaantal onder de opheffingsnorm dreigde te raken kreeg hij een lumineus idee. Hij vroeg aan de accordeonisten Hans Sparreboom en Ab Kok én aan dirigente Joke Riesebos-Van Tent of zij terug wilden komen het koor. Deze stap brachten een kentering teweeg. Het koor herrees in 2018 uit haar as en herleefde in al zijn facetten. De Kamper Koggezangers floreren weer als vanouds. Roosink zelf zegt: ’Mijn houdbaarheidsdatum als bestuurder van de KKZ is na 23 jaar verstreken’. Daar zijn de leden het niet mee eens. Op mensen als hij staat geen houdbaarheidsdatum! Deze mensen wil je zolang mogelijk in het bestuur houden, want daar wordt een vereniging beter van! Maar …. de leden snappen Roosinks besluit volkomen.
Als er een goed moment is om te stoppen is dat nu. Het gaat het koor nu voor de wind en er is een goede opvolger gevonden in de persoon van Fred Feijth. De leden wensen Eric Roosink nog heel veel jaren zangplezier bij ‘zijn’ Kamper Koggezangers.