Afbeelding
De vermoedelijke dader.

Brute details vrijgegeven over handelswijze roofoverval bejaard echtpaar

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De politie heeft dinsdagavond beelden laten zien van de vermoedelijke dader van de roofoverval bij het bejaarde echtpaar in Kampen. Ook heeft zij meer informatie gegeven over de brute handelswijze van de daders.

De overval vond plaats op maandag 21 januari rond 18.00 uur aan de Sint Nicolaasdijk bij een 80-jarige vrouw en haar 81-jarige man. Toen de man zijn tafellaken uitklopte op de binnenplaats werd hij met een enorme dreun het huis in geslagen. Drie gemaskerde mannen drongen het huis binnen en hebben vervolgens de 80-jarige vrouw vastgebonden op een stoel. Haar gezicht werd omwikkeld met tape.
Het echtpaar had geen geld in huis, maar de overvallers geloofden dat niet. De man is vervolgens mee naar boven genomen om geld voor de overvallers te vinden. Toen dat er niet bleek te zijn heeft de vrouw haar portemonnee met 2,50 euro erin en wat bankpasjes gegeven. De overvallers waren niet tevreden en hebben de vastgebonden en hulpeloze vrouw nog een stomp verkocht. "De vrouw was tijdens de overval gescheiden van haar man en heeft de hele tijd gebeden voor zijn leven", aldus de woordvoerder van de politie in het filmpje.
De overvallers zijn lichtgetint, begin 20 en hebben bruine ogen. Twee van hen spraken goed Nederlands, de derde gebrekkig. Ze droegen donkere kleding, zwarte mutsen en hadden zwart/wit geblokte sjaals voor hun gezicht.
Wie meer informatie heeft kan deze delen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-700.
Online melden kan ook via deze link.