Afbeelding
Foto: Nick de Vries.

Boei werkt aan aannemerscontract voor oud schoolgebouw Stadskazerne

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Huib Strengers)
KAMPEN - BOEI is met een regionale aannemer bezig een contract op te stellen voor de renovatie van de oude school in de Buitennieuwstraat. Paul Scholten van BOEI, de organisatie die het schoolpand heeft gekocht en als doelstelling heeft het restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed, wil desgevraagd de naam van de aannemer niet prijsgeven. Evenmin durft hij aan te geven wanneer de bouw exact van start gaat.


In 2014 werd een sloopvergunning voor de school verstrekt door de gemeente. Dat stuitte op verzet van de toenmalige SP fractie in de gemeenteraad, bij monde van Richard Boddeus en van de Stichting Stadsherstel Kampen. BOEI kocht het oude schoolgebouw in 2016 van DeltaWonen, die de voormalige Van Heutskazerne had gerestaureerd maar niets voor het herstel van de oude school voelde. Datzelfde gold voor de aannemer, Mateboer uit Kampen.

Dat de aanvang van de bouw zo lang op zich laten wachten, komt volgens Scholten doordat er een heel nieuw vloerplan gemaakt moest worden. De houten vloeren in het enorme pand waren onvoldoende sterk en aangetast door de tand des tijds, om vier grote ‘loftwoningen’ in de oude school te maken. Overleg met de Rijksdienst Cultureel Erfgoed, het voormalige Monumentenzorg, kostte veel tijd. ‘Uiteindelijk’, zegt Scholten, ‘hebben we een heel nieuw vloerplan, van beton, gemaakt, waar mee ingestemd kon worden. Het beperkte bouwterrein kost eveneens heel wat hoofdbrekens’.


BOEI is, zegt Paul Scholten, nog steeds in gesprek met gegadigden voor de vier woningen in het oude schoolgebouw. Als de bouw start is daar twee jaar mee gemoeid.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.