Benefietconcert zaterdag 16 februari voor Compassion met kamperkoor Higher Level

· leestijd 2 minuten Algemeen

Unieke uitdaging om kwetsbare kinderen te ondersteunen

Benefietconcert zaterdag 16 februari voor Compassion

Marco Bakker, Jelle Belksma en Laurens van der Vegte, alle drie afkomstig uit Elburg, gaan in 2019 een marathon in Uganda of Tanzania lopen om kinderen en gezinnen in armoede te ondersteunen. De Muskathlon wordt georganiseerd door de 4e Musketier. Alle deelnemers proberen zich individueel voor € 10.000 te laten sponsoren. De fondsen gaan naar moeders, baby’s en kinderen die door de organisatie Compassion worden ondersteund.


Marco: “Ik vind het geweldig dat ik mij met zo veel lopers en fietsers opnieuw mag inzetten voor mensen in armoede. Het zal zwaar worden in Uganda. Met een veel warmer klimaat en andere omstandigheden dan in Nederland wordt de marathon een hele uitdaging. Alle deelnemers laten zich voor € 10.000 sponsoren. Daarmee kunnen we veel kinderen, moeders en baby’s helpen. Dat zou toch geweldig zijn?”

Benefietconcert

Een van de activiteiten die de mannen organiseren om fondsen te werven is een benefietconcert op zaterdag 16 februari aanstaande in de Oosterkerk in Elburg. Medewerking wordt verleend door het koor Higher Level uit Kampen en het bekende duo Reni en Elisa Krijgsman. De band Gware uit Kampen zal het geheel begeleiden.

Higher Level is een gospelkoor dat bestaat uit een groep enthousiaste mensen met een passie voor God en zingen, afkomstig uit de omgeving van Kampen. Het koor wordt geleid door Ria van Dijkhorst. Higher Level brengt een gevarieerd repertoire binnen het gospelgenre.

Reni en Elisa zijn sinds 2004 ambassadeurs van Compassion en zijn door Gods onvoorwaardelijke liefde geïnspireerd om muziek te maken voor en door Hem. Ze zijn niet alleen bekend van hun eigen nummers en cd’s maar ook van diverse samenwerkingsprojecten zoals bijvoorbeeld Opwekking.

Het concert start om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur, en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Shell station J. van der Vegte, Companjen Staalconstructies, kapsalon Martin Leusink, van der Linde makelaardij, Auto Marc, Poort 5, EP Elburg, Van Dijk De Jongh Notarissen, Balk Shipyard, Apollo, Elburger Boekhandel maken het concert mede mogelijk. Er wordt bij de uitgang een collecte gehouden voor projecten van Compassion in Uganda en Tanzania.

Uganda en Tanzania
De Muskathlon wordt georganiseerd door de 4e Musketier. De muskathleten lopen en fietsen in Uganda en Tazania. Uganda ligt in het hart van Afrika en heeft een prachtige natuur. Tot op de dag van vandaag heerst er een constante politieke onzekerheid. Meer dan tachtig procent van de bevolking is werkzaam in de landbouw, met koffie als voornaamste exportproduct. Zeker twintig procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Tanzania behoort tot de top tien van armste landen ter wereld. Ongeveer twintig procent van de bevolking moet zien rond te komen van minder dan één euro per dag.


Laurens: “Reden te meer om de mensen daar een hart onder de riem te steken. Ik weet zeker dat wij met alle deelnemers en sponsors een grote bijdrage kunnen leveren. Ik besef me dat wij door onze betrokkenheid het verschil in levens kunnen uitmaken. Daar wil ik mij voor inzetten.”

Sponsordoel

Compassion gebruikt de sponsorgelden ter ondersteuning van projecten voor kinderen, moeders en baby’s in Uganda en Tanzania. Compassion werkt op holistische wijze. Dat wil zeggen dat zij de kinderen op alle gebieden van hun leven ondersteunt: onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en een veilige omgeving in de vorm van de lokale kerk. Daarnaast stimuleert zij de intellectuele en emotionele ontwikkeling en geestelijke vorming.