Debatavond op het Canisus College in het kader van de verkiezingen van de Provinciale Staten

· leestijd 1 minuut Cultuur

Debat in het kader van de verkiezingen van de Provinciale Staten in het Canisius College

Op 22 februari om 19.00 uur organiseren leerlingen op het Canisius College een debatavond tussen de politieke partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Aan het debat doen ook leerlingen mee van de debatclub van de school. Inwoners van de gemeente Nijmegen en de omliggende gemeentes zijn van harte welkom op de Berg en Dalseweg 207 in Nijmegen.

Binnenkort, 20 maart, mag iedereen weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Maar doet iedereen dat ook en waar moet je dan op stemmen? Wat zijn de standpunten van de verschillende partijen over zaken die onze burgers aangaan? De leerlingen van het Canisius College hechten belang aan onze democratie en ons stemrecht. Ze willen de Provinciale Statenverkiezingen levendig maken door dit debat te organiseren voor de inwoners van Nijmegen e.o.

Het Canisius College heeft een rijke debatcultuur en –historie. Elk jaar doet de debatclub, waarin leerlingen van alle leerjaren en leerniveaus kunnen participeren, mee aan de regionale en landelijke competitie. Onlangs, 11 januari 2019, hebben leerlingen een politiek debat georganiseerd met als onderwerp het kinderpardon.

Deze keer zijn de stellingen gericht op het snijvlak van de Provinciale Staten en de samenleving.

  • Buiten de spitsuren moeten reizigers gratis gebruik kunnen maken van streekbussen, op kosten van de provincie.
  • Om eenzaamheid te bestrijden moet Gelderland geld steken in ontmoetingsruimten, zoals dorps- en cultuurhuizen.
  • Drugsafval is een groot probleem in onze provincie. Het levert veel gevaar voor de veiligheid en voor de gezondheid op. Stelling: De overheid moet drugsgebruik veel harder aanpakken.

Vanuit de politiek zullen de volgende personen deelnemen aan het debat: Yurre Wieken (SP), Luuk van der Veer (P.v.d.Dieren), Stan Hellegers (D’66) en Bea Schouten (CDA). Ook de VVD en Groen Links zullen een afvaardiging sturen.

Daarnaast doen er vier leerlingen van onze school mee aan het debat en krijgt het publiek de kans te reageren. Kortom, het belooft een informatieve én onderhoudende avond te worden! Leerlingen, ouders én inwoners van Nijmegen en omgeving zijn van harte welkom!

In verband met de organisatie willen we u vragen u aan te melden via het e-mailadres jan.vdeutekom@canisiuscollege.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.