Afbeelding

Deltasteur presteert goed in Osnabruck

· leestijd 1 minuut Sport

In het warme, drukke en gezellige Nettebad in Osnabruck kwamen 18 zwemmers van Deltasteur aan de start tijdens de ‘15. Schwimm-Meeting Nettebad’. Dit is het derde jaar op rij dat Deltasteur aan de start komt in Osnabruck. Tijdens het wedstrijdweekend wordt er veel race-ervaring opgedaan in het 50-meter bad. Een tweede reden om in Duitsland te zwemmen is om tegen andere zwemmers te racen dan normaal. Het niveau was dit jaar erg hoog wat mooie races opleverde en ook de Deltasteur zwemmers net het extra zetje gaf. Vanaf 8.00 uur (inzwemmen) tot en met 19.00 uur (laatste race) werd het wel een lange zit in het bad. Aan het einde van elke dag was de vermoeidheid duidelijk zichtbaar.

Na twee jaar in een jeugdherberg te hebben overnacht was dit jaar voor een grote kampeerboerderij gekozen. Een schot in de roos, want de gebruikelijke ‘Duitse pünktlichkeit’ is bij deze wedstrijden minder aanwezig waardoor onder andere avondeten lastig plannen is. In de kampeerboerderij waren alle faciliteiten voorhanden en met de strakke organisatie door de technische commissie van Deltasteur bleef er weinig te wensen over.

Tijdens de tweedaagse wedstrijd werden veel persoonlijke records verbroken. Enkele zwemmers waren zelfs sneller in vergelijking met tijden, die ze recent in een 25-meter bad hebben gezwommen. Uiteindelijk zwom elke Deltasteur zwemmer in ieder geval een pr en in totaal was de score 68 pr’s tegen 113 starts. Met een gemiddelde prestatie van 103.8% mag de ploeg meer dan tevreden terugkijken.

Twee clubrecords werden verbroken door Kylian Heederik. Op de 200m schoolslag (2.33.34) en 400m wisselslag (4.57.12) verbrak hij zijn eigen records. Marit Boxum stelde het clubrecord op de 200m rugslag bij tot 2.34.16. Medailles werden behaald door Tara Schuurman (tweemaal brons), Tessa Maat (brons), Marit Boxum (tweemaal zilver, tweemaal brons) en Kylian Heederik (driemaal goud, eenmaal zilver en eenmaal brons).

Finaleplekken bij de senioren werden behaald door Annet van Stratum (50m borstcrawl, 50m vlinderslag en 100m borstcrawl) en Kylian Heederik (50m en 100m schoolslag). Het niveau bij de dames senioren was dit jaar ongekend hoog met onder andere de Duitse kampioene op de 50m borstcrawl aan de start. Annet verbeterde in elke finale haar serietijd. Kylian moest het als ‘junior’ dit jaar opnemen tegen de senioren. Des te knapper waren zijn finaleplekken. Voor de jeugd-finales plaatsten zich Matthew Critchell (50m en 100m schoolslag), Thijs ten Koppel (100m schoolslag) en Quinn Heederik (100m vlinderslag). De jongens verbeterden in elke finale hun serietijd, een uitstekende prestatie.

Al met al was het een zeer geslaagd weekend voor Deltasteur in Osnabruck, zowel in als naast het bad. Uitslagen zijn in te zien via: http://deltasteur.nl/zwemmen/records-en-ranglijsten/

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17