Afbeelding
RTV Oost

RTV Oost zet streektaal in het zonnetje

Algemeen

REGIO – RTV Oost besteedt in maart de heel maand aandacht aan het dialect. Op Radio Oost treden dialectbands live op en elke dag is er aandacht voor dialectliedjes.

Op Radio Oost kunnen op 14 maart in het programma ‘Goeiemorgen Overijssel’ kaarten worden gewonnen voor de nieuwe clubtour ‘Leaven in de Brouweri-je’ van Bökkers. Ook is er op 14 maart gelegenheid om de bandleden vragen te stellen in een ‘Q&A’ op de RTV Oost Facebook-pagina.

Dialect Top 25

In ‘Zie Zo Zaterdag’ komen in maart 25 dialectplaten voorbij. ‘Zie Zo Zaterdag’ is elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur te beluisteren op Radio Oost. Het radioprogramma is ook via TV Oost te zien vanaf 12.00 uur. Daar zijn ook live-optredens zíen van dialectartiesten.

Dialectfestival

De Dialectmaand wordt op zondagmiddag 31 maart afgesloten met een Dialectfestival in de foyer van RTV Oost met optredens van onder andere Höllenboer, Bert Eeftink en Paul Schabbink en de Heinoos. De gehele maand maart zijn hiervoor kaarten te winnen op Radio Oost en Facebook.

Alles Plat

Liefhebbers van streektaalmuziek kunnen ook luisteren naar de internetzender AllesPlat.nl met alleen dialectmuziek uit Noord-oost Nederland. Het radioprogramma Alles Plat is er elke werkdag van 19 tot 20 uur via de 4 noordoostelijke regionale omroepen, RTV Noord, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Oost.