Een foto van eerdere beweeglessen
Een foto van eerdere beweeglessen Archieffoto

Bewegen voor senioren

Algemeen

KAMPEN/IJSSELMUIDEN - In Kampen en IJsselmuiden worden wekelijks beweeglessen voor 55-plussers gegeven. Er wordt gesport met leeftijdsgenoten onder begeleiding van een gecertificeerd sportdocent. Deelnamekosten worden mogelijk door een zorgverzekeraar vergoed.

Er zijn twee groepen: Sport en spel en Werelddans. Bij Sport en spel wordt op een speelse manier actief bewogen. De oefeningen worden staand of lopend uitgevoerd. Deze vorm van sport is bedoeld voor senioren die nog goed ter been zijn en willen werken aan hun balans en uithoudingsvermogen en soepel, sterk en fit willen blijven. Tijd en locatie: iedere donderdag van 20.00 tot 21.00 uur in de gymzaal aan de Erfgenamenstraat in IJsselmuiden.

Werelddans is bewegen op muziek. Danservaring is niet nodig. Tijd en locatie: iedere woensdag van 14.00 tot 15.30 uur in het MFC aan de Korteweg 4 in Kampen.

Belangstellenden zijn welkom voor een gratis proefles. Aanmelden daarvoor kan bij Welzijn Kampen via (038) 469 15 00 of via info@welzijnkampen.nl.